Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Rakott kelbimbó (vegán)

Igazi téli finomság ebédre. 🙂Hozzávalók:1 kg kelbimbó20 dkg jázminrizspóréhagyma – ízlés szerint6 dl szójatejszín2 ek. sörélesztőpehely4-5 ek. kenyérmorzsa3-4 ek. olajhimalaya só-ízlés szerint Elkészítés: A rizst kétszeres sós vízben a szokásos módon megfőzzük. A kelbimbókat félbevágjuk és szintén sós vízben roppanósra pároljuk. A szójatejszínt egy tálban összekeverjük a sörélesztőpehellyel, és a

Tovább olvasom »

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg hajdina10 dkg burgonya10 dkg sárgarépa10 dkg dió1 fej vöröshagyma1 ek. ételízesítő mixhimalaya só – íulés szerint4 ek.búzasikér4 szelet Violife Cheddar sajthimalaya só -ízlés szerint1 csokor petrezselyemzöld3-4 gerezd fokhagyma—olaj a sütéshez 

Tovább olvasom »

Mákos-vörösáfonyás tésztával töltött alma

Nagyon egyszerű, olcsó, gyors és finom nassolnivaló. És így az ünnepek után jólesik egy kis egészséges, nem túl édes desszert. Hozzávalók: 8 db közepes alma25 dkg metélt tészta20 dkg mák10 dkg barna nádcukor10 dkg vörösáfonya2-3 ek. kókuszzsírAlmánként 1-2 ek. szójajoghurt Elkészítés: Az almák tetejét levágjuk, majd kivájjuk a magházukat, úgy,

Tovább olvasom »

Ünnepi vegán tiramisu

Igazi téli, ünnepi csemege – egészségesen. A recept Kittitől származik és A főzés gyerekjáték c.könyvben is megjelent. Hozzávalók: A „tejszínhez”: 20 dkg kesudió fél citrom leve 2-3 ek. nyírfacukor 4 tk. kukoricakeményítő 2 dl növényi tej — 40 dkg babapiskóta — 4 dl  instant gabonakávé Elkészítés: A kesudiót este áztasszk be

Tovább olvasom »

Gazdag ünnepi gombaragu

Finom ünnepi vacsora is lehet az alábbi ragu. Hozzávalók: 1 kg gomba (vegyesen erdei gomba /csiperke/laska – éppen, amit kapunk)2 nagy fej vöröshagyma3-4 gerezd fokhagyma1 kisebb fej brokkoli1 közepes fehérrépa2 nagyobb sárgarépa1 kápia paprikahimalaya só – ízlés szerintmajoranna, borsikafű, tárkony – ízlés szerint3-4 tk. pirospaprika2-3 ek. ételízesítő mix2-3 ek. 4

Tovább olvasom »

Hajdinás csicserigulyás

Ma egy egytálétel receptjét hoztam. Igazi téli csemege. 🙂 Hozzávalók:                                                                                   10 dkg csicseriborsó 2-3 marék natúr hajdina 1 nagy fej hagyma 2-3 közepes burgonya 2 szál sárgarépa 1 szál petrezselyem gyökér  kevés zeller és karalábé 2-3 gerezd fokhagyma 1 kisebb pritaminpaprika 2 ek. paradicsompüré  himalaya

Tovább olvasom »

Szilvalekváros (diós, mákos) kifli

Hagyományos téli, karácsonyi sütemény, „új köntösben”. 🙂 Hozzávalók: 50 dkg teljes őrlésű liszt40 dkg finomliszt10 dkg durumliszt20 dkg lágy (megolvasztott) kókuszzsír5 dkg élesztő5 dl növényi tej15 dkg barna nádcukor1 citrom héja1 tk. himalaya só—szilvalekvár / dió/ mák Elkészítés: A tésztához a liszteket egy tálba szitáljuk. Belemorzsoljuk az élesztőt, és a

Tovább olvasom »

Édes-savanyú mártás – házilag

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy üveggel, és azt szerettem volna rekonstruálni, erre jutottam:   Hozzávalók:1 fej hagyma2 gerezd fokhagyma1 db piros színű paprika1 db zöld színű paprika3 közepes sárgarépa1 kisebb zellergumó2 dl paradicsompüréhimalaya só– igény szerintbarna

Tovább olvasom »

Növényi sajtos minestrone leves

Nagyon finom leves, érdemes kipróbálni, pláne ebben a hideg időben.  Hozzávalók 1 nagy fej vöröshagyma 4 szál közepes sárgarépa 2 db karalábé 1 közepes zellergumó 1 szál közepes fehérrépa 1 cukkini 2 burgonya 1 konzerv hámozott paradicsom 1 liter víz 1-2 ek. bazsalikom 1-2 tk zsálya himalaya só ízlés szerint

Tovább olvasom »