magdireceptek

Bulguros lencsesült

Hozzávalók:

50 dkg barna lencse
25 dkg bulgur
3 nagy fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 sárgarépa
2 ek. paprikakrém
1 csokor petrezselyem
himalaya só -ízlés szerint
majoranna, kömény, pirospaprika – ízlés szerint
4 ek. 4 szűz olaj mix
2 ek. útifű maghéj
víz

Elkészítés:

A lencsét a fűszerekkel bő vízben megfőzzük. A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzzük. a hagymákat felaprítjuk és 2 evőkanál víz + olaj keverékén megpároljuk. Hozzáadjuk a lereszelt sárgarépát, a pirospaprikát, a paprikakrémet- amolyan pörköltet készítünk. Ehhez hozzáadjuk a megfőtt lencsét,  a rizst, a felaprított petrezselymet, az útifű maghéjat (ez tartja össze), és alapos keverés után még szükség szerint sózzuk, fűszerezzük. Olajjal kikent tepsibe simítjuk és összesütjük. 

Ezeket olvastad már?

Grillezés vegánként

Itt a jó idő, nyársra fel! 🙂 Egyáltalán nincs hiányérzetünk, ezt a nyársat csipegetve. 🙂  Hozzávalók: 16 saslik nyárs 8...

Sárgaborsó kremleves

Nagyon szeretjük a sárgaborsót, főzelékként, hagyományos levesként, de fasírtot és kenyérre kenhető pastétomot is készítettem már belőle. Most pedig egy...