magdireceptek

Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal

A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris „királyi” reggelink lesz. 🙂

Hozzávalók:

5 dl növényi tej
20 dkg kukoricadara
5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliapor

1 csomag natúr gesztenye
3-4 ek. növényi tej
datolyaszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

Először a kukoricadarából főzünk kását: a növényi tejet feltesszük melegedni. Amikor felforrt, keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, és nyírfacukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre főzzük. Közben keverjük. Ez idő alatt a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük a növényi tejjel és datolyasziruppal édesítjük. Majd, miután a kása kihűlt, egy tálat bevizezünk, és alulra leteszünk egy réteg kukoricakását, majd gesztenye következik, majd ismét kása és gesztenye. Amikor megdermedt, kiborítjuk és datolyasziruppal meglocsoljuk. 

Ezeket olvastad már?

Mexikói rizs és petrezselymes rántott karalábé

Gyors, egyszerű és finom. 🙂 Sós, dupla mennyiségű vízben kifőztem rizst, kevertem hozzá kukoricát, illetve pritaminpaprikát, petrezselyemzöldet és szójavirslit. Eközben...