magdireceptek

Trópusi hajdina-tál

Igen finom reggeli csemege. Érdemes kipróbálni. Nem beszélve arról, hogy vitamindús, egészséges is.

Hozzávalók:

8 dl 100% ananászlé
8 dkg kukoricakeményítő

30 dkg hajdina
4 dl növényi tej 
1 tk. citromlé
2 tk. vaníliapor
6-8 szem mandarin

Elkészítés:

Először elkészítjük a hajdinát: szitába téve alaposan megmossuk, majd a tejet feltesszük főni, amikor forr, ebbe öntjük bele a hajdinát. Körülbelül 30 perc alatt puhára főzzük. Miután megfőtt, ízesítjük vaníliaporral, nyírfacukorral, kókuszreszelékkel és citromlével. Miközben fő a hajdina, elkészítjük az ananászpudingot: felforralunk fel 6 dl 100%-os ananászlevet és a hidegen hagyott 2 dl-ben kikeverjük a kukoricakeményítőt. Amikor felforrt a 6 dl lé, akkor folyamatos kavargatás mellett hozzáadjuk a keményítős oldatot és folyamatosan kavargatva felfőzzük. 
Ezután rétegezünk: hajdina, ananászpuding, mandarinszeletek és datolyaszirup következik, majd ismételten ugyanez. A tetejére kókuszchipset szórhatunk. 

Ezeket olvastad már?

Gyors zsemle-szemle :)

vega_pokemontrainer4000

A káposztafőzelék után kívánkozott valami „nyomaték”. 🙂 Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni. És mivel volt...

Fanni két hetes

vega_pokemontrainer4000

Ennivalót hoztam, de átvitt értelemben. 🙂  Kedden volt két hetes a csöpp kislányunk, aki szépen gyarapodik, növekszik.  Sokat izeg-mozog, állandóan...

Vegán krumpligombóc leves

vega_pokemontrainer4000

Ez egy fajta krumpligombóc leves. Anyósom pl. másképp készíti, majd ha náluk leszünk, meg is kérem, hogy főzzük együtt az...