magdireceptek

Piros pesto

Hozzávalók: 

1 piros húsú kaliforniai  paprika
5 dkg kesudió
2 érett paradicsom 
5 dkg bazsalikomlevél v. 3-4 tk. morzsolt bazsalikom
2-3 gerezd fokhagyma
6 aszalt paradicsom
150 ml olivaolajjal kevert aszalt paradicsom


Elkészítés:


Süssük meg egy olajjal kikent tepsiben 170 fokon, kb. 30 perc alatt paprikát, ez idő alatt egyenletesen megperzselődik és felhólyagosodik. Várjuk meg, amíg kihűl és vágjuk félbe, távolítsuk el a héját, a magokat és a csumáját. Enyhén pirítsuk meg zsiradék nélküli serpenyőben a kesudiót, gyakran forgatva, hogy egyenletesen barnuljon. Az olaj és a sajt kivételével az összes hozzávalót tegyük egy konyhai robotgépbe vagy a kézimixer tálkájába, és alaposan turmixoljuk össze. Majd a legvégén öntsük hozzá az olajat és keverjük össze. Hűtőben tároljuk.
TIPP: finom pástétomként is, de tésztára téve laktat, gyors ebéd is egyben. 


Ezeket olvastad már?

Gazdag születésnapi gofri:)

vega_pokemontrainer4000

Tegnap volt a születésnapom és drága férjem gofrisütővel lepett meg, ill. készített nekem gofrit is 🙂 Nagyon finom volt 🙂 Ma...

Tepsis burgonya káposztával

vega_pokemontrainer4000

Egy kis házilag eltett Erős Pistával 🙂 Mivel sok krumplink van (mi termeltük, Békés megyében:), és jelenleg sok káposztánk is,...

Új blog

vega_pokemontrainer4000

A kép 2007-ben készült, Békés megyében, férjem szüleinél  Kedves blogolvasó! 🙂  Többen kértétek, hogy a mindennapi egészséges ételeink receptjét osszam meg...