Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Egészben sült karfiol céklás burgonyapürével

Igazi lakoma, próbáljátok ki. Hozzávalók – a karfiolhoz: 1 kg megmosott karfiol 375 gr Dr. Oetker vega tejföl (vagy natúr joghurt, kefír) só, pirospaprika, fokhagymapor, szerecsendió, őrölt gyömbér  – ízlés szerint Elkészítés: A karfiol leveleit leszedjük, és alaposan megmossuk. A szósz hozzávalóit alaposan összekeverjük. Kivágjuk a karfiol torzsáját, majd a

Tovább olvasom »

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában enni, de szeretem megfőzni, megsütni is – köretként vagy salátaként is tálalni. Hozzávalók: 2 nagyobb cékla, megfőzve 1 csomag rukkola 5-6 levél spenót 20 dkg vegán mozzarella ízesítésű sajt /marinált

Tovább olvasom »

Diós répatorta

Egyik kedvenc téli süteményem. Hozzávalók: 2 bögre liszt (fele teljesőrlésű, fele finomliszt) 2 csésze reszelt sárgarépa 1 bögre apróra darabolt dió, mandula, kesudió – vegyesen 1/2 bögre kókuszolaj 1 reszelt alma 1/2-1 bögre barnacukor (ízlés szerint) 2-2 tk. fahéj, gyömbér(por) 3 tk. sütőpor 1 tk. szódabikarbóna Elkészítés: Külön-külön kikeverjük a

Tovább olvasom »

Csak egy kis sült répa

Ezt nem is recept gyanánt írom, csak egy kis színt szeretnék feltenni a blogra. Egyik nap valami könnyűre vágytam és tepsiben sült sárgarépahasábokat fogyasztottam, egy finom répa-tofufasírttal és szósszal. Tudtátok, hogy a répának rendkívül magas az ásványi anyag tartalma (kálium, kálcium, nátrium, foszfor, vas, magnézium), remek karotin forrás, lúgosít, tisztítja

Tovább olvasom »

Gluténmentes, vegán gofri

Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem csak vegánul, hanem egy ideig gluténmentesen is étkeztem. Ekkor született meg ez a gofri recept, amely ünnepi lakomának számított a szigorú egészségügyi diéta ideje alatt. Hozzávalók: 1 csésze zabpehely (gluténmentes)

Tovább olvasom »

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1 tk. pirospaprika 1 fej vöröshagyma 2 ek. olaj 1 l víz vegeta, só 1/4 kelkáposzta 1 nagyobb sárgarépa – opcionális 1 nagyobb krumpli – opcionális 3 ek. liszt, víz –

Tovább olvasom »

Müzliszelet-falatkák

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is ettek belőle, bár nem vitték túlzásba 🤣   Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 10 dkg mandula / dió (olajos mag) 10 dkg aszalt gyümölcs 10 dkg csokiforgács (csokidarab) 8 dkg méz

Tovább olvasom »

Kókuszos kölesgombóc

Nagyon finom, amolyan újévi detox-csemege 🤣 Hozzávalók : 20 dkg köles 4 dl víz 3 dl sűrű kókusztej (konzerv) 1 citrom leve és a héja 6 dkg kukoricadara 10 dkg barnacukor 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A kölest 1 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Ezután egy edénybe öntjük a vizet és kókusztejet,

Tovább olvasom »

Különleges, téli saláta

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk éhesek. Hozzávalók: 20 dkg sütőtök 0,5 kg száraz csicseriborsó 1 tk,fokhagymapor 1 tk. romai kömény 1 tk. currypor só – ízlés szerint 1 doboz bébispenót 1 marék tökmag 1 marék

Tovább olvasom »