magdireceptek

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉

Hozzávalók:

40 dkg sárgaborsó

5 gerezd fokhagyma

1 tk. pirospaprika

1 fej vöröshagyma

2 ek. olaj

1 l víz

vegeta, só

1/4 kelkáposzta

1 nagyobb sárgarépa – opcionális

1 nagyobb krumpli – opcionális

3 ek. liszt, víz – a rántáshoz

Elkészítés:

A sárgaborsót előző este átválogatjuk és beáztatjuk. Másnap olaj és ugyanannyi víz keverékén a felaprított hagymát és fokhagymát megpároljuk. A kelkáposztát megmossuk és nagyon apró csíkokra vágjuk. A répát, krumplit meghámozást követően felkockázzuk. Amikor megpuhult a hagyma, ráöntjük a sárgaborsót, beletesszük a zöldségeket, és felöntjük vízzel. Ízesítjük, pirospaprikával színesítjük. Puhára pároljuk. Közben elkészítjük a rántást, hozzáadjuk a főzelékünkhöz és tálalhatjuk. Én még a végén szoktam adni hozzá még fokhagymát. Elkészíthetjük  rántás nélkül is.

Ezeket olvastad már?

Brassói – másképp

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂  Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂...