magdireceptek

Főtt céklasaláta

Igazi téli saláta, egy kis növényi sajttal, friss rukkolával, spenóttal dúsítva. Nagyon szeretjük a céklát, én főképp nyersen szoktam salátában enni, de szeretem megfőzni, megsütni is – köretként vagy salátaként is tálalni.

Hozzávalók:

2 nagyobb cékla, megfőzve

1 csomag rukkola

5-6 levél spenót

20 dkg vegán mozzarella ízesítésű sajt /marinált tofuval is finom

2 ek. mustármag

Zöldfűszeres fűszersó, petrezselyemzöl vagy koriander

pár ek. olívaolaj

Elkészítés:

A céklát megmossuk, roppanósra főzzük, majd meghámozzuk és felkockázzuk. (Valamikor nyersen meghámozom, felkockázom és kevés kókuszzsíron megpirítom).  A sajtot is hasonló méretű kockákra vágjuk. A rukkolát, spenótot megmossuk, és egy tálba tesszük. Belerakjuk a céklát, sajtot, mustármagot, ill. én sokszor lilahagymát is adok hozzá.  Fűszerezzük, összekeverjük , meglocsoljuk az olajjal és már ehetjük is.

Sokszor növényi majonézzel dúsítom. Szeretem a céklát fasírtnak is elkészíteni, vagy céklás krumplipürét is szoktam készíteni, de a céklás rizotto vagy brownie is nagyon finom.

Ezeket olvastad már?

Vendégbejegyzés: oroszkremtorta – vegán

Íme, a korábban megígért recept Anditól. Hozzávalók: piskótához: 30 dkg teljes kiőrlésű liszt20 dkg fehér liszt15 dkg gyümölcscukor1 ek. szódabikarbóna5...

Müzliszelet-falatkák

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is...

Szilvás-mákos kukoricakása

A mélyhűtőnkben még elég sok szilva van, és mivel még a tavaly elrakott szilvabefőttből is van pár üveg, ezért mostanában...