magdireceptek

Mogyoróvajas csupa-mogyoró keksz

Egy kis ropogtatni valót hoztam a visszatért téliesebb napokra. Az a jó, hogy egyszerre keveset lehet csak belőle megenni, mert sok „anyag” van benne.

Hozzávalók:

20 dkg finomliszt (lehet a fele teljes őrlésű)
10 dkg barnacukor vagy nyírfacukor
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg mogyoróvaj
1 dl növényi tej
1 tk. sütőpor
10 dkg földimogyoró

2 ek. olaj
2 ek. sárgabaracklekvár

Elkészítés:

Keverjük össze a lisztet a cukorral, vaníliás cukorral, sütőporral. Ehhez keverjük hozzá az előzetesen összekevert mogyoróvajat és tejet. Alaposan dolgozzuk össze, és sütőpapírral bélelt tepsibe tegyünk kedvünk szerinti formákat. Én a végén lekentem olajjal és sárgabaracklekvárral összekevert „keverékkel”, majd ebbe „ragasztottam” bele az előzetesen rusztikusra tört mogyoródarabokat.

Ezeket olvastad már?

Babsaláta

Egyszerű, nagyszerű téli saláta. Hidegen és melegen is nagyon finom! Hozzávalók: 24 dkg fehérbab2 közepes sárgarépa3-4 levél bazsalikom6 ek. 100%...

Zöldségpástétom

Egy nagyon egyszerű és gyors, olcsó pástétom receptet hoztam azokra a napokra, amikor majdnem semmi nincsen otthon. Hozzávalók:  4 szem...

Mogyoróvajas csupa-mogyoró keksz

Egy kis ropogtatni valót hoztam a visszatért téliesebb napokra. Az a jó, hogy egyszerre keveset lehet csak belőle megenni, mert...