Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Csak egy kis sült répa

Ezt nem is recept gyanánt írom, csak egy kis színt szeretnék feltenni a blogra. Egyik nap valami könnyűre vágytam és tepsiben sült sárgarépahasábokat fogyasztottam, egy finom répa-tofufasírttal és szósszal. Tudtátok, hogy a répának rendkívül magas az ásványi anyag tartalma (kálium, kálcium, nátrium, foszfor, vas, magnézium), remek karotin forrás, lúgosít, tisztítja

Tovább olvasom »

Gluténmentes, vegán gofri

Aki hűséges olvasóm, biztosan emlékszik, hogy a 2020-as covid betegségem több más mellett hisztamin intoleranciát is kialakított nálam, így nem csak vegánul, hanem egy ideig gluténmentesen is étkeztem. Ekkor született meg ez a gofri recept, amely ünnepi lakomának számított a szigorú egészségügyi diéta ideje alatt. Hozzávalók: 1 csésze zabpehely (gluténmentes)

Tovább olvasom »

Sárgaborsó-kelkáposzta egytál

Furcsa párosítás, de így legalább lecsúszott a kelkáposzta a gyerekeknek is 😉 Hozzávalók: 40 dkg sárgaborsó 5 gerezd fokhagyma 1 tk. pirospaprika 1 fej vöröshagyma 2 ek. olaj 1 l víz vegeta, só 1/4 kelkáposzta 1 nagyobb sárgarépa – opcionális 1 nagyobb krumpli – opcionális 3 ek. liszt, víz –

Tovább olvasom »

Müzliszelet-falatkák

Odavagyok a müzliszeletért,  bár számomra túl édesek, ragadósak. Szerettem volna itthon készíteni amolyan granola bar-t. Nekem ízlett, a gyerekek is ettek belőle, bár nem vitték túlzásba 🤣   Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 10 dkg mandula / dió (olajos mag) 10 dkg aszalt gyümölcs 10 dkg csokiforgács (csokidarab) 8 dkg méz

Tovább olvasom »

Kókuszos kölesgombóc

Nagyon finom, amolyan újévi detox-csemege 🤣 Hozzávalók : 20 dkg köles 4 dl víz 3 dl sűrű kókusztej (konzerv) 1 citrom leve és a héja 6 dkg kukoricadara 10 dkg barnacukor 10 dkg kókuszreszelék Elkészítés: A kölest 1 órára beáztatjuk, majd leszűrjük. Ezután egy edénybe öntjük a vizet és kókusztejet,

Tovább olvasom »

Különleges, téli saláta

Nagyon szeretjük a tartalmas salátákat, csak úgy magukban is megállják a helyüket, de egy jó kétszersülttel egészen biztosan nem maradunk éhesek. Hozzávalók: 20 dkg sütőtök 0,5 kg száraz csicseriborsó 1 tk,fokhagymapor 1 tk. romai kömény 1 tk. currypor só – ízlés szerint 1 doboz bébispenót 1 marék tökmag 1 marék

Tovább olvasom »

Vegán krémsajtos-paradicsomos „csemege”

Ismét egy lehetőség a szilveszter estére. Nagyon szeretjük az alábbi sajtkrém jellegű kencéket, kenyérre kenve, de ételben is felhasználva. Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta 1 doboz VeganChef natúr krémsajt bazsalikom, só- ízlés szerint 15 dkg marinált tofu koktélparadicsom, paradicsom olívabogyó Elkészítés: A leveles tésztát kinyújtjuk, téglalap alakú szeletekre vágjuk, majd

Tovább olvasom »

Vegán pesto

Mennyei csemege, akár kenyérre kenve, vagy tésztához keverve, esetleg pesto-s csigát is készíthetünk belőle.   Hozzávalók: 2 csésze bazsalikom levél 1 kk.citromlé 5 dkg fenyőmag v mandula 3 ek. kesudió 2 ek. olívaolaj 2 ek. tahini Elkészítés: A kesudiót előző este beáztatjuk. A fenyőmagot megdaráljuk. A bazsalikomlevet aprítóba tesszük (vagy

Tovább olvasom »

Csak egy kis karfiol

Remek „ropogtatni való” egy majonézes saláta, hotdog mellé, kiegészítve a vacsoránkat vagy reggelinket, de bármilyen köret (pl. pesto-s krumplipüré , vagy metélőhagymás rizs ) mellett is megállja a helyét. Sőt, köretként is fogyaszthatjuk. Hozzávalók: 1 fej karfiol 2 tk. koriander 2 tk. római kömény 2 tk. só 2 ek. mogyoróolaj

Tovább olvasom »