magdireceptek

Forró leves hideg tavaszi napokra

Egy finom gomba krémleves receptet hoztam nektek, mivel nálunk lehűlt az idő, ezzel kedveskedtem a férjemnek – gyerekek nagy bánatára, ők még a szagát sem bírják ennek a levesnek. Ők brokkoli krémlevest kaptak. 

Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma

2-3 gerezd fokhagyma

1 kg csiperkegomba

2 közepes burgonya

2 dl növényi főzőtejszín

só, rozmaring, vegeta

2 ek. kókuszolaj/olaj/margarin

víz

Elkészítés:

Az elkészítése hihetetlenül egyszerű: a hagymát meghámozzuk, felaprítjuk és zsiradék és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk. Eközben megmossuk nagyon alaposan a gombákat és 4-5 darabot egészben félreteszünk, a többit felaprítjuk. A burgonyát is megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a felaprított gombát és krumplit ráöntjük, sózzuk, vegetázzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a fokhagymát és lefedve összepuhítjuk – mindig csak annyi vizet öntsünk rá, amennyi segíti. hogy ne égjen le. Ezután beleöntjük a főzőtejszínt, felöntjük annyi vízzel, amilyen sűrűre szeretnénk készíteni és összebotmixerezzük. A kimaradt gombafejeket rusztikusan, nagyobb darabokra vágjuk és kevés kókuszsíron megpirítjuk. Ez kerül majd levesbetétként rá.  

Ezeket olvastad már?

Tavaszünnep karalábéval

Ma friss zöldségekből karalábéleves készült. Kis vízen feltettem párolódni répát, fehérrépát, krumplit, karalábét, zellert, hagymát (egészben, a legalsó héját rajtahagyva,...