magdireceptek

Spenótos vegan gnocchi

Kicsit időigényes, de finom ebéd-ötletet hoztam nektek.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya (hamozott mennyiség)

5 dkg durumliszt

10-10 dkg finomliszt és zabliszt

1 csomag fagyasztott spenót vagy nálunk 1/2 kg friss spenót a kertből

2 ek.olaj

2 ek.liszt

Kb.3 dl növényi tej

Só, fokhagyma-ízles szerint

Elkészítés:

A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Sajtreszelővel lereszeljük. Hozzákeverjük a liszteket, sót és 8 részre szedve rudakat formálunk belőle. Ezeket felvagdossuk és a kis darabokat villával megnyomjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket és ha feljöttek a víz tetejére, meg kb. 8-percig főzzük őket. Ez tűzhely függő, figyeljük az állagukat. Egy szűrőbe öntjük, kicsit àtmossuk és egy olajjal meglocsolt edénybe helyezzük tàlalàsig őket.

A spenóthoz az olajat és lisztet egy edényben összekeverjük és pirítjuk, rátesszük a spenotleveleket vagy a fagyasztott spenótot, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük natúr növényi tejjel vagy tejszinnel. Amikor megfőtt /kiengedett a spenót, osszeturmixoljuk.

Ezeket olvastad már?

Mézes diógrillázs

Egyszerű és nagyszerű csemege 🙂 Hozzávalók: 8 marék dió1 csipet só5 ek. méz Elkészítés: A mézet és diót megsóztam, serpenyőbe...

Pirított zöldbab saláta

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron. Hozzávalók: 20 dkg zöldbab2 nagyobb paradicsom1 lilahagyma2 dl Dr vegán Oetker...

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só,...