magdireceptek

Spenótos vegan gnocchi

Kicsit időigényes, de finom ebéd-ötletet hoztam nektek.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya (hamozott mennyiség)

5 dkg durumliszt

10-10 dkg finomliszt és zabliszt

1 csomag fagyasztott spenót vagy nálunk 1/2 kg friss spenót a kertből

2 ek.olaj

2 ek.liszt

Kb.3 dl növényi tej

Só, fokhagyma-ízles szerint

Elkészítés:

A krumplit héjastul megfőzzük, majd kihűtjük és megpucoljuk. Sajtreszelővel lereszeljük. Hozzákeverjük a liszteket, sót és 8 részre szedve rudakat formálunk belőle. Ezeket felvagdossuk és a kis darabokat villával megnyomjuk. Forrásban lévő vízbe dobjuk őket és ha feljöttek a víz tetejére, meg kb. 8-percig főzzük őket. Ez tűzhely függő, figyeljük az állagukat. Egy szűrőbe öntjük, kicsit àtmossuk és egy olajjal meglocsolt edénybe helyezzük tàlalàsig őket.

A spenóthoz az olajat és lisztet egy edényben összekeverjük és pirítjuk, rátesszük a spenotleveleket vagy a fagyasztott spenótot, sózzuk, fokhagymával ízesítjük, majd felöntjük natúr növényi tejjel vagy tejszinnel. Amikor megfőtt /kiengedett a spenót, osszeturmixoljuk.

Ezeket olvastad már?

Téli teázások :-)

Még egy írás a téli egészséges italokról. 🙂 A tél ízei könyvből szeretnék pár, téli teázással kapcsolatos infót megosztani, amelyet...

Mindennapi -virlis- kenyerünk

Többen kértétek, hogy írjam meg, milyen kenyeret szoktam itthon sütni. bevallom, mostanában többször vesszük a kenyeret (alpesi rozsosat, ezt Fanni...