magdireceptek

Vegán szendvics – gyereknapra, szülőknek ;-)

Végre sikerül megosztanom a gyereknapos posztomat:

Nos, ma gyereknapoztunk, 07:30-kor ültem be a gyerekekkel az autóba, hogy el tudjunk ugrani boltba és azután odaérjünk az erdei kisvasúthoz, ami a gyereknapozás helyszínére szállított bennünket. Indulásunk előtt egy gyors vadast dobtam össze a gyerekeknek, ha hazaérkezünk, főtt étel várja őket. Én viszont a vadashoz előkészített karfiolból és csicseriből más készítettem magamnak: pita koriander-pestóval és sült karfiollal, csicserivel . Próbáljátok ki, érdemes.

Hozzávalók:

4 db pita (mélyhűtőből – nekem, 1 személynek ennyi volt elég :-D)

kb. 12 karfioldarab

1/2 konzerv csicseriborsó

1 csokor koriander /petrezselyem

2 gerezd fokhagyma

5 dkg kesudió

3 ek. olívaolaj

pár csepp citromlé

Elkészítés

A karfiolt egy olajjal kikent tepsibe tesszük és 180 fokon megsütjük, közben forgatjuk, amikor megforgatjuk, akkor adjuk hozzá a csicserit. Ez hamarabb megsül. Nem muszáj sózni, mert a pesto sós lesz. A pesto-hoz mindent turmixgépbe teszünk és összeaprítunk. A pitákat megkenjük a pesto-val, ráhalmozzuk a sült karfiolt, csicserit és legvégül még vegán tejölt is kanalazunk rá. Elég sokáig nem leszünk utána éhesek. 😉

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Málnamisu :-)

Fannusunk odavan a málnáért, szederért, áfonyáért, eperért, bár, a többi gyümölcs is a sárgabarack kivételével nagy kedvence. 🙂 Az édességet...

Mandulás-szilvás kígyórétes

Ma készült ez a csemege, miután kaptunk ajándékba egy-két kg szilvát. Hozzávalók: 60 dkg liszt (40-20 %-ban a fehér-teljes kiőrlésű),2,5...