magdireceptek

Tavaszi spárgás tepsis krumpli

A gyermekeink nem igazán szeretik a spárgát, sajnos krémlevesben is észreveszik és nem hajlandóak megenni. Így most a tepsis krumpliba próbáltam belerejteni, és sikerrel jártam, ízlett nekik. Salátával és növényi virslivel fogyasztották ők is.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 csomag friss spárga

4-5 ek. napraforgóolaj

2 gerezd fokhagyma

petrezselyemzöld

Elkészítés:

A krumplit héjastul alaposan megmossuk és félkeményre főzzük, majd miután kihűlt, kívánt alakú és méretű kockára vágjuk. Az olajat belelocsoljuk a tepsibe, majd elhelyezzük a burgonyát és 200 fokon kb. 20 percig sütjük. Ekkor adjuk hozzá a meghámozott fokhagymát, a megmosott, felaprított spárgát, és fűszerezzük. Még kb. 10 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Édes-savanyú mártás – házilag

Sokkal finomabb és egészségesebb, illetve olcsóbb is mint a bolti mártás. Onnan jött az ötlet, hogy elkészítem, hogy kaptunk egy...

Diós-mákos kuglóf

Tegnap este kuglófot készítettem. Egyszerű az ok: sok a tavalyi mákunk, illetve élesztő, liszt, citrom mindig van itthon. 🙂 Hozzávalók:...

Egy kis szendvics – másképp

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget...