Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Növényi vagdalt

Hozzávalók: 12,5 dkg lencse 10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb. 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa ½ kezeletlen héjú citrom héja, leve 1 ek. kókuszolaj 1 ek. darált lenmag 2 ek.zabpehely 1 kk. só, vegeta 1 csokor petrezselyemzöld lestyán – ízlés szerint 1 ek. mustár 1 üveg BBQ szósz

Tovább olvasom »

Vegán, cukormentes energiaszelet

Nagyon finom csemege, ha éppen édesre vágyunk és nem szeretnénk „csaló napot” tartani 😉 Hozzávalók: 20 dkg datolya 10 dkg + 20 dkg étcsokoládé 4 ek. darált zabpehely 1,5 banán 3 ek. mogyoróvaj (vagy más magvaj) 30 dkg földimogyoró (vagy más olajos mag) Elkészítés: A datolyát kb. 1 órára beáztatjuk,

Tovább olvasom »

Bazsalikomos brokkolikrémleves

Volt a mélyhűtőnkben több karfiol (még nyáron akciós karfiolt blansírozva betáraztam a mélyhűtőbe) és gondoltam, hogy most levest készítek belőle. Hozzávalók: 2 db burgonya1 fej vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 közepes fej karfiol2 ek. olajfriss bazsalikomlevél – ízlés szerint2 dl (növényi) főzőtejszínsó, leveskockavíz Elkészítés: A karfiolkrémleves elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát

Tovább olvasom »

Cukormentes, vegán zabkeksz /müzliszelet

Hozzávalók: 10 dkg zabpehely 10 dkg mandula / dió / bármilyen olajos mag 10 dkg aszalt gyümölcs (elhagyható) 8 dkg agavé szirup / méz 5 dkg eritrit 8 dkg kókuszolaj 1 ek. cukormentes Vegasziget sárgabarack lekvár  2-2 ek. chiamag, lenmagpehely, szezámmag (ízlés szerint) 2 ek. barna rizsliszt /zabliszt – 1

Tovább olvasom »

Zöldséges köles-zabfasírt

Hozzávalók: 15 dkg köles (hántolt) 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 3 ek. zabpehelyliszt 1 tk só 2 kk majoranna 2 ek étolaj 3 ek. lenmagpehely, 3 ek vízzel összekeverve 1 szelet tk. kenyér Zöldség-mix (nálam ez mindig változó, most éppen kukorica, borsó, pritaminpaprika, de lehet reszelt répa, zöldbab; zeller; bármi, ami otthon felhasználásra vár) 1 csokor petrezselyemzöld Elkészítés: A zöldségeket pároljuk meg. A

Tovább olvasom »

Mini kuglóf-muffin

Hozzávalók: 2 csésze finomliszt1 zacskó sütőpor1 csésze nyírfacukor vagy eritrit1/2 csésze olaj1/2 csésze növényi tej 1/2 csésze ribizli1/2 csésze darált dió ribizli/áfonya — 50 g porcukor (eritritből vagy nyírfacukorból)1,5 tk. kukoricakeményítő1 tk. citromlé2-3 tk. növényi tejre (víz is jó) Elkészítés: A muffinhoz a száraz alapanyagokat összekeverjük, eközben egy másik tálban a nedves alapanyagokat

Tovább olvasom »

Céklás tofusajt-krémes „torony”

Nagyon sok céklát tettem el savanyúságként, de maradt még nyersen is. Ezt használtam fel most ehhez a könnyed előételhez. Hozzávalók: 1 csomag marinált tofu 4 evőkanál citromlé 1 evőkanál olívaolaj 10 dkg héj nélküli, pirított és darált mandula vagy kesudió 1 kávéskanál só fokhagymapor aprított zöldfűszer – kapor, bazsalikom, kakukkfű,

Tovább olvasom »

Borsófehérje-raguval töltött sós palacsinta

Leírni szinte bonyolultabb vagy hosszabb, mint elkészíteni, ne riasszon el titeket ez a hosszú hozzávalók lista vagy leírás. Hozzávalók: Borsófehérje raguhoz: 100 g borsófehérje granulátum  1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 kaliforniai / kápia paprika 1 paradicsom 1 sárgarépa, 1 kisebb cukkini (elhagyható) pirospaprika  vegeta víz  2 ek. olaj

Tovább olvasom »