Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal és dióval töltve is. Hozzávalók:  40 dkg liszt (ebből lehet 15 dkg teljes kiőrlésű liszt) 25 dkg növényi margarin  2 dl Dr. Oetker növényi tejföl  1 bio citrom héja  3

Tovább olvasom »

Vegán, glutén-cukormentes amerikai palacsinta

Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt. Hozzávalók: 1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)

Tovább olvasom »

Répás szójafasírt

Hozzávalók: 15 dkg szójagranulátum 2 db sárgarépa reszelve 1 dl forró víz 3-4 ek. szójaszósz 1 fej vöröshagyma 1 csokor petrezselyem 3 gerezd fokhagyma pirospaprika, fűszerkömény, vegeta – ízlés szerint 3 tojás helyettesítésére: 3 ek. darált lenmag, 3 ek. vízben elkeverve 4 ek. zsemlemorzsa Elkészítés: Ez egy Zé-féle recept, egy

Tovább olvasom »

Egy kis szendvics – másképp

Biztosan nem vagyok egyedül azzal, ha szeretném, hogy 1. a gyermekeink mindennap ennének főtt ételt, 2. nyers gyümölcsöt és zöldséget is és 3. a kenyeret is valamivel szeretném olykor helyettesíteni. Ez az étel egy ilyen megfontolásból született: szendvics helyettesítésére és tartalmaz elrejtett, friss zöldségeket is ;-). Hozzávalók: 4 kész tortilla

Tovább olvasom »

Vegán áfonyás muffin

Hozzávalók: 30 dkg tönkölybúza liszt (lehet 15-15 dkg tönkölybúza/teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt) 12 dkg barna cukor/nyírfacukor/gyümölcscukor 2 ek. foszfátmentes sütőpor 2,5 dl olaj 2,5 dl növényi tej ½ citrom leve 10-15 dkg áfonya Elkészítés: A muffinhoz a száraz hozzávalókat, tehát a liszte(ke)t, sütőport, cukrot keverjük össze egy tálban, majd adjuk hozzá

Tovább olvasom »

Sült, fűszeres sütőtök

Próbáltátok már a sütőtököt máshogyan is elkészíteni? Én nagyon szeretem sósan: pl. krumplipürébe keverve, fasírtnak vagy salátának elkészítve. Most azt mutatom meg, hogy hasonlóan az édesburgonyához hogyan tudtok belőle fűszeres, ízletes köretet készíteni. Hozzávalók: 1 db sütőtök 4-5 gerezd fokhagyma ízlés szerint rozmaring, kakukkfű, só 2 ek. olaj 4-5 ek.

Tovább olvasom »

Gombás rizzsel töltött gömbcukkini

Hozzávalók: 4 db gömbcukkini 1 bögre barna rizs 2 ek. olaj 30 dkg gomba 1 bögre pirított dió, darálva 1 fej vöröshagyma 3-4 gerezd fokhagyma só, vegeta, majoranna, kakukkfű – ill. tetszés szerint bármi Elkészítés: A cukkiniket megmossuk, és kibelezzük. A belsejéből készíthetünk a későbbiekben (a magok eltávolítását követően) fasírtot.

Tovább olvasom »

Mexikói pikáns palacsinta

Hozzávalók: 20dkg liszt 1 evőkanál csicseriborsóliszt 2 dl natúr növényi tej 4 dl víz 2 ek. kókuszolaj só – ízlés szerint, ill. metélőhagyma vagy egyéb fűszer, ízlés szerint Töltelékhez: 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 konzerv Kidney bab 1 konzerv kukorica 1 hegyes paprika felkarikázva 1 nagy marék spenót

Tovább olvasom »