magdireceptek

Csicseri curry

Nagyon szeretjük a csicseriborsót, pörköltként, hummuszként, fasírtnak, falafelnek, salátákba, levesként elkészítve. Ez a curry is nagyon finom, próbáljátok ki. Én magában, sok nyers zöldséggel szoktam enni, férjem és a gyerekek is barna rizzsel, bár a gyerekek néha tésztát kérnek hozzá 😀

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 tk kurkuma

1 tk őrölt római kömény

1 ek olaj

2 csicseriborsó konzerv

4 dl kókusztej

40 dkg paradicsom konzerv, darabolt

1 kk. cukor

1 ek friss reszelt gyömbér

ízlés szerint: só

citromlé – ízlés szerint

Elkészítés:

A meghámozott, felaprított hagymát, fokhagymát olaj és ugyannyi víz keverékén megpároljuk, majd ráöntjük a leszűrt csicserit (a leve jó lesz habnak!); kicsit összefőzzük a hagymával, majd ráöntjük a kókusztejet, konzerv paradicsomot, fűszerezzük és kb. 10-15 perc alatt készre főzzük. Gyors, egyszerű, egészséges, fehérjedús és finom!

Ezeket olvastad már?

Brassói – másképp

Házilag eltett paprikába töltött káposztával 🙂  Ma több programunk, határidős feladatunk is van, így gyorsan főztem, férjem egyik kedvencét.. 🙂...

Zöldségek nyárson

Hiába nincsen jó idő, mi nemrég grilleztünk 🙂 (sütőben, tepsiben) Kaliforniai paprika, paradicsom (sárga is!:), cukkini, lilahagyma és gomba került a nyársra. Majd...