magdireceptek

Bazsalikomos brokkolikrémleves

Volt a mélyhűtőnkben több karfiol (még nyáron akciós karfiolt blansírozva betáraztam a mélyhűtőbe) és gondoltam, hogy most levest készítek belőle.

Hozzávalók:

2 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 közepes fej karfiol
2 ek. olaj
friss bazsalikomlevél – ízlés szerint
2 dl (növényi) főzőtejszín
só, leveskocka
víz


Elkészítés:


A karfiolkrémleves elkészítéséhez meghámozzuk a burgonyát, a vöröshagymát és a fokhagymát. Utóbbi
kettőt finomra aprítjuk, míg a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha ezekkel elkészültünk, a karfiolt
alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, majd kicsi rózsákra szedjük. Az olajon a kétféle hagymát
megdinszteljük, aztán a karfiolt meg a burgonyát és a bazsalikom leveleket is hozzáadjuk és picit megpirítjuk az egészet. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, majd közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Végül beleöntjük a (növényi) főzőtejszínt, pépesítjük a levest egy botmixerrel, majd tálalhatjuk is. Én általában friss bazsalikomot teszek a tetejére, de most, mivel más is készült belőle, elfogyott. Így a tálalásnál szórtam rá egy kevés szárítottat.

Ezeket olvastad már?

Újra itthon :)

Egyelőre egy panorámakép, 2300 méter magasságból (Magas-Tátra),  második nap másztuk meg (az előző napos 38 km-es túránkat követően :). Holnaptól...

Hajdinás csicserigulyás

Ma egy egytálétel receptjét hoztam. Igazi téli csemege. 🙂 Hozzávalók:                                                                                   10 dkg csicseriborsó 2-3...

Egy kis „nemsajttorta”

Ismét egy vegán sajttorta, ezúttal kesudióból.  Ez a recept két torta ötvözéséből született meg. Hozzávalók: -piskótához: 2,5 dl növényi tej...