magdireceptek

Cukormentes, vegán zabkeksz /müzliszelet

Hozzávalók:

10 dkg zabpehely

10 dkg mandula / dió / bármilyen olajos mag

10 dkg aszalt gyümölcs (elhagyható)

8 dkg agavé szirup / méz

5 dkg eritrit

8 dkg kókuszolaj

1 ek. cukormentes Vegasziget sárgabarack lekvár 

2-2 ek. chiamag, lenmagpehely, szezámmag (ízlés szerint)

2 ek. barna rizsliszt /zabliszt

1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

A kókuszolajat, mézet (szirupot), lekvárt összemelegítjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagunkat is (a diót én most darálva adtam hozzű). Sütőpapírral kibélelt tepsibe teszünk kis gombócokat, amelyeket kilapítunk, majd tetszőleges formát formázunk belőlük. 170 fokon kb. 15-20 perc alatt kisütjük. Szintén tetszés szerinti formában cukormentes étcsokoládéba mártjuk.


Ezeket olvastad már?

Vegán bögrés mákos

Valaki a múlt héten megkérdezte, hogyan készítem a bögrés mákost. Dulmina receptjét írtam neki válaszul, mert eddig az alapján készítettem....

Kakukkfüves gombakrémleves

A családunkban főleg férjem kedveli a gombát, így az ő kedvéért szokott készülni gombás étel. Ez a leves is neki...