magdireceptek

Növényi vagdalt

Hozzávalók:

12,5 dkg lencse

10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb.

1 fej vöröshagyma

1 szál sárgarépa

½ kezeletlen héjú citrom héja, leve

1 ek. kókuszolaj

1 ek. darált lenmag

2 ek.zabpehely

1 kk. só, vegeta

1 csokor petrezselyemzöld

lestyán – ízlés szerint

1 ek. mustár

1 üveg BBQ szósz

Elkészítés:

A lencsét kevés sós, vegetás vízben kifőzzük. Az olajos magot szraz serpenyőben megpirítjuk. A hagymát apróra vágást követően a kókuszzsíron megdinszteljük. Eközben a répát nyersen lereszeljük, a vöröshagymához adjuk. Majd aprítógépbe tesszük a lencse harmadát, a hagymát, répát, citromhéjat, mustárt, fűszereket, krémesre turmixoljuk, majd ekkor adjuk hozzá a még megmaradt lencsét, azt kicsit darabosra hagyjuk. Ha szeretnénk, az olajos magot is hozzáturmixolhatjuk, én szeretem, ha rá lehet harapni. Sütőpapírral bélelt formába téve megkenjük a BBQ szósszal majd 180 fokon kb. 30-40 perc alatt összesütjük.

Ezeket olvastad már?

Expressz áprilisi (női) szeszély

Mikor máskor lenne itt a női szeszély sütésének az ideje, mint a szeszélyes áprilisban. 🙂 Ráadásul úgy, hogy sütéssel együtt...

Sós mogyorópástétom

Múlt héten férjem egyik munkatársánál, barátjánál járt megbeszélésen, és hozott egy kis kóstolót egy ehhez hasonló pástétomból, ami eszembe juttatta,...

Egy kis szünet…

Ma elutazunk második hazánkba: Békés megyébe. A karácsony felét ott, férjem rokonságánál töltjük, másik felét pedig az én szüleimnél, Budakalászon....