magdireceptek

Mediterrán tésztasaláta

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója, borsó, bab, lencse stb.) egytál- vagy rakott ételként elkészítve. Most egy hidegen fogyasztható verziót hoztam nektek.

Hozzávalók:

1 csomag teljesőrlésű /vagy durum/ tészta (nálunk most fusilli)

10 szem apróra vágott aszalt paradicsom és az olaj, amiben van

1 csomag marinált tofu

2 marék kesudió (vagy más olajos mag)

friss bazsalikom, rukkola, lilahagyma

tetszés szerint: növényi majonéz és tejföl, bab/lencse/borsó/csicseriborsó

Elkészítés:

A tésztát a hagyományos módon kifőzzük, leszűrjük. Egy tálba téve hozzáadjuk az aszalt paradicsom finom, fűszeres olaját, így nem fog összeragadni. A tofut, lilahagymát, aszalt paradicsomot, friss bazsalikomot felvágjuk, és a tésztához keverjük. Beleszórunk felaprított (vagy egészben hagyott, ahogy tetszik), enyhén megpirított kesudiót, de finom pl. finom napraforgómaggal, dióval, fenyőmaggal, tökmaggal is. Hozzáadjuk a rukkolát; összekeverjük. Tetszés szerint adhatunk hozzá kukoricát, borsót, konzerv csicserit, babot, lencsét, de dúsíthatjuk majonézzel, tejföllel is.

Ezeket olvastad már?

„Pink vargabéles” (vegán)

Gyors, egyszerű, különleges, finom. Ennyit elöljáróban az alábbi sütiről. 🙂 Hozzávalók: 125 g durum cérnametélt 4 dl Alpro erdei gyümölcsös...

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...

Csomagot kaptunk – ajánló

Amióta megjelent a magyar piacon, előszeretettel fogyasztjuk a Dr. Oetker által forgalmazott Creme Vega nevű terméket. Ez egy nagyon finom és...