Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Vegán kalács

25 dkg finomliszt1/2 kávéskanál só 1 ek. kristálycukor6 ek. eritrit4 dkg növényi margarin5 dkg mazsola (elhagyható)1/2 bio citrom reszelt héjaKb. 150 ml növényi tej 1,2 dkg friss élesztő Kenéshez: kb. 15 ml forró zabtej, késhegynyi kurkuma, 1 teáskanál kristálycukor Elkészítés: Langyos növényi tejben egy teáskanál kristálycukrot elkeverünk, elmorzsoljuk benne a friss

Tovább olvasom »

ZÖLD-ség leves

Hozzávalók: 1 db póréhagyma 3 gerezd fokhagyma 2 szem krumpli 1 fej brokkoli 8-10 friss spenótlevél 1 marék mirelit borsó 1 csokor petrezselyem 2 tk. olívaolaj 4 dl szójatej (natúr) – kevésbé bátraknak növényi főzőtejszín vagy növényi tejföl 5 dl víz vegeta, só Elkészítés: Ez a leves haladóknak szól :-D,

Tovább olvasom »

Édesburgonyás szendvicskrém

(Tojáspástétom alternatívája lehet húsvétkor) Hozzávalók: 50 dkg édesburgonya 10 dkg pirított kesudió 2 szál újhagyma 3 ek. napraforgóolaj 1 ek. szójaszósz 15 dkg marinált tofu chilipehely- ízlés szerint (fekete só – opcionális) Elkészítés: A meghámozott és feldarabolt édesburgonyát olajjal kikent tepsiben 180 fokon megsütjük (kb. 10 perc). A kesudiót olaj

Tovább olvasom »

Vegán Mirinda torta

Gyermekkorom nagy kedvence volt ez a kakaós kevert-alapú, túrós, üdítős szelet, anyai nagybátyám felesége készített többször is ilyet, amikor Győrbe mentünk hozzájuk látogatóba. Kellemes emlékeket idéz ez a sütemény: a ritkán látott unokatestvéreimmel játszunk, nagyokat eszünk, beszélgetünk. Felnőttkoromban sógornőm a mestere ennek a süteménynek. Most elkészítettem a vegán változatát, méghozzá

Tovább olvasom »

Mediterrán tésztasaláta

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója, borsó, bab, lencse stb.) egytál- vagy rakott ételként elkészítve. Most egy hidegen fogyasztható verziót hoztam nektek. Hozzávalók: 1 csomag teljesőrlésű /vagy durum/ tészta (nálunk most fusilli) 10 szem apróra vágott

Tovább olvasom »

Növényi vagdalt

Hozzávalók: 12,5 dkg lencse 10 dkg dió /mandula /pisztácia / kesudió stb. 1 fej vöröshagyma 1 szál sárgarépa ½ kezeletlen héjú citrom héja, leve 1 ek. kókuszolaj 1 ek. darált lenmag 2 ek.zabpehely 1 kk. só, vegeta 1 csokor petrezselyemzöld lestyán – ízlés szerint 1 ek. mustár 1 üveg BBQ szósz

Tovább olvasom »