magdireceptek

Mediterrán paradicsomleves

Paradicsomleves, egy kis csavarral.

Hozzávalók:

30 dkg darabos paradicsomkonzerv

0,5 db kaliforniai paprika

1 szár szárzeller

3 ek. olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

zöldségleves kocka

bazsalikom, kakukkfű, rozmaring, só, cukor – ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajat öntsük egy edénybe, adjuk hozzá a megpucolt, felaprított fokhagymát, majd a felkockázott paprikát, szárzellert és a paradicsomkonzervet, majd kezdjük el melegíteni. Forraljuk össze és ekkor adjuk hozzá a fűszereket és a leveskockát. Főzzük kb. 10 percig, majd botmixerrel pürésítsük.

Ezeket olvastad már?

Édesburgonyás-borsós curry

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma2 ek. kókuszzsír2 dl kókusztej 2 dkg friss gyömbér1 ág korianderlevél1 tk kurkuma2 tk madras curry 0,5...

Cukkini omlett, tojás nélkül

Nagy Zsuzsa húspótlós receptes könyvéből származik ez a recept. Hozzávalók (jó sok lesz belőle): 1 csésze zabliszt1 csésze finomliszt1 közepes...

Kesudiós-zabpelyhes-tofus fasírozott

Ma zöldbabfőzelék mellé ezt a fasírtot ettük. Hozzávalók: 20 dkg zabpehelyvíz 1 marék kesudió5 dkg metélőhagymás tofu 1 csokor petrezselyem1 tk....