magdireceptek

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem volna vinni a receptbe, ezért sűrített kókusztejjel és ahhoz illő pikáns fűszerekkel készült. Érdemes próbát tenni.

Hozzávalók:

1 kg sütőtök

2 ek. olaj

2 dl konzerv kókusztej

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

egy ujjnyi gyömbér – reszelve

1 tk. curry por

chilipehely

só, vegeta – ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, héjastul felvágjuk és 40-45 perc alatt 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz. Eközben a meghámozott és felaprított hagymákat olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk, hozzáadjuk a gyömbért is, legvégül a curry port. Amikor kész a sütőtök, kikanalazzuk és az így nyert belsejét hozzáadjuk a levesünk alapjához, egy kis vizet adunk hozzá és összeforraljuk. Legvégül a kókusztejet is hozzáöntjük és összeturmixoljuk. Még egyet forralunk rajta és tökmaggal vagy tökmagolajjal, esetleg növényi tejföllel vagy más, számunkra szimpatikus levesbetéttel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon....

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...