magdireceptek

Kókusztejes sütőtökkrémleves

Sütőtökkrémlevest sósan, fűszeresen szeretem készíteni, bár tudom, hogy többen édesen szeretik. Általában főzőtejszínt használok, de most egy kis csavart szerettem volna vinni a receptbe, ezért sűrített kókusztejjel és ahhoz illő pikáns fűszerekkel készült. Érdemes próbát tenni.

Hozzávalók:

1 kg sütőtök

2 ek. olaj

2 dl konzerv kókusztej

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

egy ujjnyi gyömbér – reszelve

1 tk. curry por

chilipehely

só, vegeta – ízlés szerint

Elkészítés:

A sütőtököt megmossuk, héjastul felvágjuk és 40-45 perc alatt 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg puha nem lesz. Eközben a meghámozott és felaprított hagymákat olaj és ugyanannyi víz keverékén megpároljuk, hozzáadjuk a gyömbért is, legvégül a curry port. Amikor kész a sütőtök, kikanalazzuk és az így nyert belsejét hozzáadjuk a levesünk alapjához, egy kis vizet adunk hozzá és összeforraljuk. Legvégül a kókusztejet is hozzáöntjük és összeturmixoljuk. Még egyet forralunk rajta és tökmaggal vagy tökmagolajjal, esetleg növényi tejföllel vagy más, számunkra szimpatikus levesbetéttel tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Pácolt tofu – bármikorra

Nagyon szeretjük a tofut. A natúr kevésbé karakteres ízű, így ezt be szoktam pácolni, és addig áll ebben a lében...

3. heti menü

Tartalmas együtt töltött napokat kívánunk mindenkinek! Férjemnek munkával telik a húsvéthétfő is, de majd bepótoljuk a közös programot valamikor. …:)...