magdireceptek

Vegán banánkenyér

Maradt pár túlérett banán itthon, így a tofu-és sütőtök kockákkal megbolondított és rizzsel tálalt lecsó után banánkenyér sült ma itthon.

Hozzávalók:

3 db érett banán, meghámozva

2 bögre búzaliszt

1 bögre dió

¾ bögre étcsokoládé, kisebb darabokra vágva

¼ bögre rizstej

6 evőkanál olaj

6 evőkanál barnacukor

1 tk. sütőpor

1 tk. szódabikarbóna

1 tk. fahéj

0,5 citrom leve, héja

Opcionálisan: 1 nagyobb szelet sült sütőtök

 Elkészítés:

Az alapanyagokat – a csoki és dió kivételével – előkészítjük (banánt meghámozzuk), majd mindent turmixgépbe téve homogén tésztává kevertetjük a géppel. (Turmixgép hiányában a banánokat hámozást követően összetörjük; majd mindent alaposan összekeverünk.) A csokit felkockázzuk, ezt is hozzáadjuk. Egy kenyérformát kiolajozunk, beleöntjük, tetejére tehetünk hosszába félbevágott banánt, de anélkül is nagyon finom lesz. 170 fokon 35-40 perc alatt megsütjük.

Ezeket olvastad már?

Vegán pásztorpite

Nagyon finom egytálétel, ajánlom mindenkinek. És jó hír: lehetetlen elrontani 🙂  Hozzávalók: 50 dkg burgonya1 ek. kókuszolaj 1 dl szójatejszín1 csokor...

Sárgabarack eltevés és a stabark

Fotó forrása Ugyan nem írok, de a békési napok alatt főzök is, méghozzá 6 emberre. Ma rakott zöldbab készült (rizzsel...

Gazdag születésnapi gofri:)

Tegnap volt a születésnapom és drága férjem gofrisütővel lepett meg, ill. készített nekem gofrit is 🙂 Nagyon finom volt 🙂 Ma...