magdireceptek

Jalapeno-s hummusz

Nagyon szeretjük a hummuszt, sokszor készül alaprecept, de sokszor teszek bele ezt-azt, pl. főtt, turmixolt céklát vagy mogyoróvajat; kesudiót; főtt sárgarépát. Most egy csípős változatot hoztam.

Hozzávalók:

40 dkg csicseriborsó

2 gerezd fokhagyma

3 ek. tahini

2 ek. szezámmagolaj/olívaolaj

2-3 ek. citromlé

2-3 tk. római kömény

koriander, só – ízlés szerint

1 jalapeno paprika, megpirítva

Elkészítés:

A jalapeno paprikát tegyük olajjal kikent tepsibe és pirítsuk meg, majd óvatosan szedjük le a szárát, vágjuk fel, vegyük ki a magjait. A csicseriborót egy magas falú edénybe téve turmixoljuk össze, úgy, hogy turmixolás közben adjuk hozzá a citromlevet, olajat, megsült jalapeno paprikát. Ezt követően ízesítsük római köménnyel, korainderrel, sóval. „Ha már lúd, legyen kövér is”: chilipehellyel és szárított chilipaprikamagokkal tálaltam 😀

Ezeket olvastad már?

Bio Világ webáuház

Egyik ismerősöm, aki az egészséges életmód követője, Bio Világ néven bio webáruházat nyitott, hogy másoknak is segítsen: egyszerűen és olcsón...

Saláta medvehagyma fanatikusoknak

Gyors saláta, maradékokból. Ma rakott karfiol mellé babos-medvehagymás rizst főztem. És ebből maradt ki bab és medvehagyma is. Így gyors...