magdireceptek

Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves

Igazi különleges leves a borongós téli napokra.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db közepes burgonya

50 dkg cukkini

3 ek. olívaolaj

1 db citrom

1 kis doboz vegán joghurt (natúr)

1 leveskocka

Elkészítés:

A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást követően kockázzuk. Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és a burgonyát, és kb. 3 dl vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük össze, majd keverjük hozzá a növényi joghurtot és turmixoljuk össze. Ezt követően forraljuk össze; és legvégül ízesítsük citrommal, illetve igény szerint még sóval. Magában vagy kenyérkockákkal, esetleg grissinivel is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Sütőtök krémleves

Hozzávalók: 1 kg sütőtök – magozva, hámozva 4 ek. 4 szűz olaj mix   1 fej vöröshagyma 2  tk. himalaya...

Toszkán paradicsomleves

A rakott-sült zöldséges tészta elé csak valami nagyon egyszerű leves kívánkozott. Még volt egy üveg, nyáron eltett paradicsom, így nem...

Saláta medvehagyma fanatikusoknak

Gyors saláta, maradékokból. Ma rakott karfiol mellé babos-medvehagymás rizst főztem. És ebből maradt ki bab és medvehagyma is. Így gyors...