magdireceptek

Citromos-vegán joghurtos cukkinikrémleves

Igazi különleges leves a borongós téli napokra.

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db közepes burgonya

50 dkg cukkini

3 ek. olívaolaj

1 db citrom

1 kis doboz vegán joghurt (natúr)

1 leveskocka

Elkészítés:

A hagymákat, burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a cukkinit, ha zsenge és a héja vékony, ne hámozzuk meg; egyszerűen megmosást követően kockázzuk. Az olívaolaj és ugyanannyi víz keverékén pároljuk meg a hagymákat, majd adjuk hozzá a cukkinit és a burgonyát, és kb. 3 dl vízzel öntsük fel. Adjuk hozzá a leveskockát, és főzzük össze, majd keverjük hozzá a növényi joghurtot és turmixoljuk össze. Ezt követően forraljuk össze; és legvégül ízesítsük citrommal, illetve igény szerint még sóval. Magában vagy kenyérkockákkal, esetleg grissinivel is tálalhatjuk.

Ezeket olvastad már?

Karobos-áfonyás-mandulás müzli, házilag

Napok óta (granolához hasonló) házi müzlit szeretnék készíteni. Más miatt jött az ötlet, hogy benézzek Dulminához, és lám, ropogós müzlit...

Programajánló

Ajánlom mindenkinek, valószínűleg én is ott leszek, az addigra elkészülő A tél ízei című szakácskönyvvel 🙂