magdireceptek

Green Wave Mag – ajándékozzatok egészséget karácsonyra!

Biztosan emlékeztek, hogy minden évszakban igyekszem 1-1 magyar vállalkozást bemutatni, amely olyan termékeket gyárt vagy termel és ugyanakkor forgalmaz is, amely méltó arra, hogy részletesebben bemutassák. Különösen közel állnak a szívemhez a magyar családi vállalkozások. Most a Green Wave Mag nevű, héj nélküli tökmagokat és azzal kapcsolatos termékeket (tökmagolaj, tökmagliszt) termelő és feldolgozó vállalkozást szeretném közelebbről bemutatni nektek.

A tökmag remek csemege, hiszen gazdag fehérjében és más értékes tápanyagokban. Napi egy maréknyi elfogyasztásával már támogatjuk a szervezetünket. Magas a rosttartalma; bőven tartalmaz magnéziumot, és K-vitamin is található benne. Így csökkenti a koleszterinszintet, a daganatos betegségek kockázatát, köszvény ellen is hatásos; hozzájárul a jó emésztéshez; magnéziumtartalma révén hozzájárulhat az egészséges szívműködéséhez, csökkenti a vérnyomást, segíti a keringést; támogatja a csontok és a fogak egészségét, és nyugtató hatással is bír. Emellett antioxidánsban gazdag: kiváló természetes gyulladáscsökkentő. Az egyik leghatásosabb megoldás a húgyhólyagproblémákra. A benne található lignánok fontos szerepet játszanak az emlőrák megelőzésében vagy kezelésében. Más tanulmányok szerint a tökmag és a tökmagot tartalmazó ételkiegészítők csökkentik bizonyos rákos betegségek kialakulását, ilyen az emlő-, gyomor- és a prosztatarák. A tökmagban megtalálható triptofán nevű aminosav a megfelelő alvásunkat támogatja. Ehhez kapcsolódóan a magnéziumtartalma abban is hasznos, hogy segít ellazulni és a stresszt is megszünteti. Ezért, ha álmatlansággal küzdünk, lefekvés előtt érdemes néhány szem tökmagot elfogyasztanunk Az abból készült olajat fekete aranynak is szokták nevezni. A hagyományos eljárással készülő olaj megőrzi vitamin- és ásványianyag-tartalmát, így omega-3 és omega-6 zsírsavakban gazdag.

A Green Wave Mag két tulajdonosa Lilla és Viktor; akik mezőgazdasággal foglalkozó családból származnak, ezért nem állt tőlük messze ennek a hagyományok folytatása. Miután megismerkedtek, több helyen is éltek Magyarországon, turizmushoz köthető és logisztikai tanulmányokat és feladatokat végeztek; de tudták, hogy a gyermekkori emlékek egyszer hazahúzzák őket Nógrád megyébe, ahol azt a tevékenységet szeretnék végezni, ami igazán a szívügyük, az „övék”. Mivel Lilla családja közel 20 évig olajtök termesztéssel foglalkozott, így az ötlet hamar megfogant. A szakirányú tanulmányok és multinacionális cégeknél eltöltött munkatapasztalat segítette ezt a folyamatot; így 2019-ben hosszas tervezést követően megszületett a Nógrád megyei Szügy községben a Green Wave Mag első négy terméke. Ezeket követte nem sokkal később a fűszeres ízek kedvelői számára még két termék. Ekkor már mind a csomagolást, mind a grafikai tervezést szinte teljesen önállóan valósították meg. Ezt követően igyekeztek a piacnak és a vásárlói visszajelzéseknek megfelelően bővülni, fejlődni, beruházni.

A legfontosabb értéküknek azt tekintik, hogy ők tényleg a vetőmag földbe kerülésétől egészen a feldolgozott termék vásárlóhoz kerülésig minden folyamatot szemmel tartanak, mindenütt ott vannak személyesen, legyen az a földön végzett bármely munka, a feldolgozási folyamatok része, vagy az üzleti tárgyalások, a marketing és értékesítési tevékenységek mindegyike. Hisznek abban, hogy csak olyan terméket adhatnak vásárlóinknak, amelyet gyermekeinknek is jó szívvel adnak, ez a minőségük fő alappillére. Mottójuk éppen ezért ez: MAGunkból a legjobb.

Az alábbi termékeket érhetitek el náluk:

Natúr: ez péksüteményekbe, sós desszertekbe sütve, pástétomokat készítve belőle, házi müzlit gyártva is kiváló.

Pirított, sós és sótlan: krémleves-betétként, salátákba keverve, de önmagában ropogtatva is tökéletes csemege.

Pirított, sós, bazsalikomos: különleges fűszeres aromájának köszönhetően sokoldalúan felhasználható. Tészták, krémlevesek, pestók alapanyaga lehet.

Pirított, sós, chilis: kellemesen csípős csemege ínyencek számára.

Őrölt tökmag: kiválóan használható főzelékek, mártások, krémlevesek sűrítésére, kenyérbe sütve.

Tökmagolaj: ez kisfiúnk kedvence; 100%-os szűz tökmagolaj, mely hagyományos eljárással készül; salátához, köretekhez vagy pirítós kenyér mellé reggeli finomságként fogyasztva is tökéletes választás.

Tökmagliszt: alternatív liszt, mely süteményekhez, kenyerekhez, péksüteményekhez adható; vagy sűríthetünk vele levest, főzeléket, mártást.

Lilla és Viktor különleges karácsonyi akciókkal készültek nektek; látogassatok el FB oldalukra!

Ezeket olvastad már?

Hamarosan megjelenik A tavasz ízei

Többen érdeklődtetek, hogy mikor jelenik meg A tél ízei vegán szakácskönyv folytatása. Nos, úgy néz ki, 3 héten belül kapható...

Újra kapható A tél ízei – AKCIÓ :)

A tavaly kolléganőmmel közösen kiadott A tél ízei című vegán szakácskönyv 1,5 hónap alatt elfogyott, sikerkönyv lett belőle. Közel 50...

Medvehagymás lencsepástétom

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...