magdireceptek

Tej-és tojásmentes palacsintatészta alaprecept

Ígértem a FB oldalon egy tej-és tojásmentes palacsintatészta receptet, ez következzen:

25 dkg finomliszt

25 dkg zabpehelyliszt

2 dl buborékos víz

kb. 8-10 dl növényi tej

1 csipet só

3-4 ek. olaj

ELkészítés:

Minden összetevőt elkeverünk (érdemes botmixerrel összedolgozni), úgy, hogy a a vizet és növényi tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy nehogy túl sok legyen, majd olajozott serpenyőben kisütjük.

Ha gluténmentes palacsintát szeretnénk, akkor Juhász Kata, 2 gyermekes fiatal anyuka ajánlása szerint 1:1:1 arányban keverjünk el zablisztet, hajdinalisztet és quinoalisztet (ez utóbbi elhagyható; ez esetben 1:1 az arány) és ehhez keverjünk vizet vagy növényi tejet, sót, édesítőt.

Ezeket olvastad már?

Nyitott Szemmel Magazin receptoldala…:)

vega_pokemontrainer4000

A Nyitott Szemmel Magazin szeptemberi számában olvashatók ismét receptjeim. 🙂 Íme (ha valamelyik nem olvasható jól, akkor klikk a képre:)

Trikolor saláta

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom nyári saláta. Hozzávalók: 1/2 kg friss paradicsom (nekünk most koktélparadicsomunk volt)1/4-ed pritaminpaprikás tofu 1 doboz Yoja szójajoghurt3-4 gerezd fokhagyma...

Vegán amerikai káposztasaláta

vega_pokemontrainer4000

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...