magdireceptek

Tej-és tojásmentes palacsintatészta alaprecept

Ígértem a FB oldalon egy tej-és tojásmentes palacsintatészta receptet, ez következzen:

25 dkg finomliszt

25 dkg zabpehelyliszt

2 dl buborékos víz

kb. 8-10 dl növényi tej

1 csipet só

3-4 ek. olaj

ELkészítés:

Minden összetevőt elkeverünk (érdemes botmixerrel összedolgozni), úgy, hogy a a vizet és növényi tejet apránként adagoljuk hozzá, hogy nehogy túl sok legyen, majd olajozott serpenyőben kisütjük.

Ha gluténmentes palacsintát szeretnénk, akkor Juhász Kata, 2 gyermekes fiatal anyuka ajánlása szerint 1:1:1 arányban keverjünk el zablisztet, hajdinalisztet és quinoalisztet (ez utóbbi elhagyható; ez esetben 1:1 az arány) és ehhez keverjünk vizet vagy növényi tejet, sót, édesítőt.

Ezeket olvastad már?

Sült polenta

Tegnap Romániában jártunk, és hazafelé Nagyváradon mindig a túrázás után bemegyünk egy helyi boltba, ahol finom vegán felvágottak, sajtok, krémek...

Babonéz

Íme, a megígért babonéz recept, amelyet itt találtam még pár hónapja, és azóta előszeretettel készítem.  Sajnos, mivel rákerült a céklasalátára,...