Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Villámgyors vegán túrógombóc

Olyan, mint az eredeti, ráadásul villámgyorsan elkészül és egészséges is.  Hozzávalók: 3 dl növényi tej 0,5 kg natúr tofu 1 dl búzadara 5 ek. nyírfacukor 1 mk. só 2 csomag vaníliás cukor 1 citrom héja — 10-15 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa 2 ek. kókuszzsír  Elkészítés: A növényi tejből és a grízből

Tovább olvasom »

Rizspelyhes, mogyorós egybesült zöldségfasírt

Ismét fasírtrecept, nagyon könnyen elkészül és finom is. Hozzávalók: 20 dkg rizspehely10 dkg teljes őrlésű kenyérmorzsa10 dkg pirított földimogyoró2 közepe sárgarépa3 ek. olaj2 ek. sörélesztőpehely1 fej vöröshagyma4-5 gerezd fokhagyma1 csokor petrezselyem,ízlés szerint: himalaya só, bio levespor és ételízesítő, lestyán, köménymag, rozmaring Elkészítés: A rizspelyhet kevés levesporos forró vízbe beáztatjuk (épp csak ellepje), eközben

Tovább olvasom »

Kókuszolajos-juharszirupos tepsis burgonya

Egyszerű, gyors, mégis különleges étel. Egy salátával remek ebéd.   Hozzávalók:1 kg burgonyaköménymag – ízlés szerinthimalaya só – ízlés szerint2 ek. juharszirup4 ek. kókuszzsír2 ek. olívaolaj 1 csokor petrezselyem Elkészítés: Az (új)burgonyát alaposan megmossuk, majd hosszában félbevágjuk. Becsíkozzuk, úgy, hogy ne vágjuk el teljesen a burgonyát. Egy tepsi alját kikenjük kókuszzsírral,

Tovább olvasom »

Falafel (vegán)

Az egyik legfinomabb és legelterjedtebb vega fasírt receptjét hoztam el. Nálunk mindig nagy sikere van 🙂  Hozzávalók: 1 bögre csicseriborsó1 fej vöröshagyma1/2 csokor koriander v. petrezselyemzöld6-7 gerezd fokhagyma2 ek. őrölt római kömény1 tk. kardamom1 ek. csicseriborsóliszt / finomliszt1 tk. szódabikarbóna —3-4 ek. olívaolaj Elkészítés: A csicseriborsót áztassuk be egy éjszakára. Másnap

Tovább olvasom »

Spenótos tészta, zöldséges érmével

Ismét egy újabb terméket mutatok be, a Vegetár Kft Goody-foody termékcsaládjából. Ez pedig a zöldséges érme.  Egyik nagy kedvencünk. A spenót szezonális zöldség, már Fannink is eheti, így készítettem egy jó nagy adaggal, és mivel elfogyott a tavalyi krumplink, és ideit még nem vettem, ill. a miénk sem terem még, gyorsan

Tovább olvasom »

LÉT-REFORM Kifli, zsemle

Kétfajta zsemlét, ill. kiflit kóstoltunk a LÉT-REFORM jóvoltából, mindkettő rendkívül finom és tápláló. A kifli, mivel élesztőmentes, candida diétában is fogyasztható.  Bio élesztőmentes kifli – összetétel: teljes őrlésű tönkölyliszt, koptatott tönkölyliszt, teljes őrlésű rozsliszt, víz, só. Bio sokmagos bajor buci – összetétel: teljes őrlésű tönkölyliszt,  koptatott tönkölyliszt, teljes őrlésű rozsliszt,

Tovább olvasom »

Háromlisztes paradicsomos-zöldséges kenyérlepény

Nem volt időm pizzatésztát készíteni, így sütőporos kenyérlángos tésztára tettem sok-sok finomságot.  Hozzávalók: 12 dkg finomliszt12 dkg teljes őrlésű liszt6 dkg zabpehelyliszt1 ek. olíva olaj1 dl víz1/2 csomag foszfátmentes sütőpor2-3 tk. himalaya só—1 üveg fűszeres paradicsomszósz5-6 gerezd fokhagymahimalaya só, gyümölcscukor – ízlés szerint1 zacskó mirelit zöldségkeverék1 csomag Violife szeletelt pizzás

Tovább olvasom »

„Cézár saláta” Goody-foody-val

Ismét egy Goody-foody ajánló. Meleg nyári napokon egy szendviccsel remek ebéd is lehet.  Hozzávalók: 1 fej saláta1 doboz csirkehús ízű Goody-foody1 konzerv kukorica1 konzerv Kidney bab—2 ek. olívaolaj2 ek. víz1 ek. sörélesztőpehelysó, vegamix, Elkészítés: A salátát megtisztítjuk, majd apró csíkokra vágjuk. A konzerveket leszűrjük, átmossuk, a salátára dobjuk.  A csírkehúsos

Tovább olvasom »

Reggeli, elvitelre 🙂

Nektek nem szokott gondot okozni, hogy a reggeli kását a korán induló férjeteknek, vagy magatoknak hogyan csomagoljátok el? Nekünk igen. Ezért találtam ki az alábbi ételt, ami előző este elkészíthető.  Hozzávalók: 5 dl növényi tej  20 dkg kukoricadara 5 ek. juharszirup 1-2 ek. rizspehely —1 üveg magozott meggy0,5 kg gesztenye4-5

Tovább olvasom »