magdireceptek

Burgonyával és paradicsommal rakott cukkini

Igazi finom, nyári könnyű ebéd.

Hozzávalók:

2 közepes cukkini
6 közepes burgonya
6-8 szem paradicsom
2 lilahagyma
4-5 gerezd fokhagyma
4 dl növényi főzőtejszín / szójadresszing
4 ek. Violife creamy paradicsom-bazsalikom
3-4 tk. levespor és ételízesítő
himalaya só, – ízlés szerint
3 ek. kókuszzsír
1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A zöldségeket megmossuk, és felkarikázzuk – a burgonyát és a lilahagymát a legvékonyabban, majd a cukkinit és paradicsomot kicsit vastagabbra. Egy tepsit kiolajozunk, beletesszük a zöldségeket: egy krumplikarikát, majd paradicsomot, cukkinit, lilahagymát, és ezt addig ismételjük, amíg el nem fogynak a zöldségek. A szójadresszingbe belekeverjük a sajtkrémet (Violife Creamy) és ezzel meglocsoljuk az egészet. Megszórjuk petrezselyemzölddel és 200 fokon kb. 30-40 perc alatt összesütjük. 
A „sajtkrém” helyett használhatunk sörélesztőpelyhet is, de mindkettő kihagyható. 

Ezeket olvastad már?

Kapros bundás tökkarikák

Nagyon finom, már a kertből szedett, zsenge tökből készítettem. Tulajdonképp rántott tök, csak nem szedtem ki a belsejét, mert olyan...

Burgonyás tönkölykenyér

Nagyon finom kenyér receptje alakult ki valamelyik nap a konyhámban. 🙂 A tönkölykenyér tömör szokott lenni, könnyebben szárad, de most...

Bolognai spagetti

Holnap estebédre három fiatalember érkezik hozzánk, akiknek ma készültem elő: valami kiadós, közkedvelt és fiatalos ételt szerettem volna készíteni. És...