magdireceptek

Sárgabarackos-szilvás lepény (vegán)

Zizivel nyereményjátékot hirdettünk, miután bemutatta a A főzés gyerekjáték c. könyvet. Ez a recept ebből a könyvből való, igaz, őszibarackkal szerepel benne. 

Hozzávalók:
1 bögre finomliszt
1/4 bögrekókuszzsír
1/2 bögre növényi tej
1 nagy alma meghámozva, kimagozva
2 csipet himalaya só
7-8 db őszibarack vagy nektarin
Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sütőporral és a sóval. Az almát meghámozzuk, felvágjuk apró cikkekre és a lisztes keverékhez keverjük. Hozzáadjuk  az olajat és a cukrot. Majd ehhez hozzákeverjük  a növényi tejet. Kiolajozott, lisztezett pite-vagy tortaformába öntjük és félbevágott sárgabarack, szilvadarabokkal megszórjuk.170 fokon 30 perc alatt készre sütjük. 

Ezeket olvastad már?

Vegán hajdinafasírt

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom, amikor épp nem önmagában, kenyérrel és salátával ettük, akkor itthon készített tortillába tettük grillezett tofuval és cukkinivel, paradicsommal. ...

Paradicsomos Kidney babsaláta

vega_pokemontrainer4000

Hasonló saláták vannak már a blogon, de ugyanez még nem szerepel, így gondoltam, felteszem. Nagyon finom. Férjem nem egy salátás...

Rizses lecsó, sütőben sütve

vega_pokemontrainer4000

Azt mondhatom, túljutottunk egy nehezebb korszakon, már ami az evést illeti. Fanni ismét mindent elpusztít, amit elé teszek, és érdeklődve...