magdireceptek

Banános-zabos palacsinta karobos-juharszirupos öntettel

Egyszerű, gyors és finom. És persze, egészséges 🙂

Hozzávalók (6 db-hoz):

1,5 közepes palacsinta
20 dkg zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt 
2-3 tk. fahéj vagy kardamom
2 ek. rizs habspray
4-5 ek. kókuszzsír a sütéshez

2 ek. karob 
2 tk. juharszirup
2 ek. kókusztejpor

Elkészítés:

A banánt meghámozzuk, és összetörjük. A zabot, zabpehelylisztet és a habspray-tt hozzáadjuk. Egy serpenyőbe kókuszolajat öntünk és amikor felforrósodott, a masszából lapos korongokat formálunk, beletesszük és kisütjük (egyszer forgassuk). 
Az öntetet így készítsük el: keverjük össze az alapanyagokat, majd öntsük rá a palacsintákra. Banánszeletekkel, esetleg mogyorókrémmel tálaljuk. 
TIPP:  készítsük rizspehellyel, így gluténmentes finomságot kapunk 🙂

Ezeket olvastad már?

Mediterrán tésztasaláta

Magdi

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója,...