magdireceptek

Mogyorókrémes-marcipános tápiókapuding


Hozzávalók:

10 dkg tápióka gyöngy
3 dl víz
6 dl kókusztej 
10 dkg aranybarna nádcukor
1 bio citrom héja
5 dkg marcipán nádcukorral

karobos mogyorókrém
gyümölcsök

Elkészítés:

A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, és felöntjük vízzel, 15 percig állni hagyjuk. Amikor felszívta a vizet, felöntjük a kókusztejjel és közepes hőfokon kavargatva megfőzzük, amíg a gyöngyök puhák, áttetszőek lesznek. Ekkor adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és az apró kockákra vágott marcipánt. Összekeverjük. Rétegezzük mogyorókrémmel és gyümölcsökkel, behűtve tálaljuk. 
TIPP: a marcipán kihagyható. 

Ezeket olvastad már?

Tavaszi zöldségkrémleves

Itt a tavasz, friss zöldségekkel. Tegnap este körbenéztem a konyhában, és találtam répát, fehérrépát, zellert, krumplit, karalábét, hagymát. Hmmm, minden...

Karalábéfasírt

Szintén gyors, nyári fasírt a gyors,nyári főzelékhez. 🙂 2 db karalábét 1 nagy répával együtt meghámoztam, felkockáztam, és megfőztem. Közben...

Paprikás-fokhagymás miniperec

Nagyon finom, magában, de 1-1 leves vagy saláta mellé is. Hozzávalók: 1 kg liszt (fele teljes kiőrlésű, fele finomliszt)5 dl...