magdireceptek

Kukorica krémleves tofuval

Itt a kukoricaszezon! Készítettem is levest belőle, ami hidegen és melegen is fogyasztható, próbáljátok ki. 🙂
4 cső kukorica
1 fej vöröshagyma
1 közepes krumpli
2 dl szójadresszing
3 ek. 4 szűz olaj mix
1 csokor petrezselyem
1 l víz
ízlés szerint himalaya só
½ füstölt tofu
Elkészítés

A kukoricacsöveket megfőzzük. Miután kihűlt, leszedjük a kukoricaszemeket a csövéről, félretesszük. Az apróra vágott hagymát kevés vízen megpároljuk, majd ebbe kockázzuk bele a krumplit. Amikor megpuhult, 5 evőkanálnyi kukoricaszemet leszámítva beletesszük a kukoricát. Beleöntjük a szójadresszinget és a vizet; sóval és levesporral ízesítjük. Botmixerrel krémesre zúzzuk. Ekkor hozzáadjuk a kiszedett kukoricaszemeket, az apróra vágott petrezselymet és az olívaolajat. Tofukockával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Paradicsomos Kidney babsaláta

Hasonló saláták vannak már a blogon, de ugyanez még nem szerepel, így gondoltam, felteszem. Nagyon finom. Férjem nem egy salátás...

Vegán citromos pite

Nagyon-nagyon ütős sütemény… Hozzávalók: 20 dkg finomliszt15 dkg nyírfacukor2 tk. foszfátmentes sütőpor2 tk vaníliapor1-1.5 dl buborékos ásványvíz2 bio citrom leve...

Vegán fehérbab-pogácsa

Nagyon finom, pl. sült paprikakrémmel, salátával finom vacsora lehet, de egyszerűbb krémlevesek mellé is finom…meg persze magában is. Hasonlít a...