Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Köles-zablisztes kréker

Úgy született ez a kréker, hogy köleslisztet és zablisztet szerettem volna felhasználni valamilyen sós ropogtatni való készítésére. A kölesliszt miatt enyhén kesernyés íze van, de ami „keserű a szájnak, gyógyír a májnak”, tartja a mondás, szóval így alig bírtuk abbahagyni. 🙂   Hozzávalók: 20 dkg kölesliszt20 dkg zabpehelyliszt 20 dkg teljes

Tovább olvasom »

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg szükséges hozzá.  Hozzávalók – 1 pizzához: 10 dkg kölesliszt10 dkg barna rizs liszt10 dkg zabpehelyliszt 10 dkg kókuszzsír 10 dkg szezámmag, lenmag – vegyesenvíz – amennyit felvesz himalaya só—1 üveg pizzaszósz10 dkg

Tovább olvasom »

Tejbergízes-mogyorókrémes-fügés desszert

Új hónap, új receptek:-). Ez egy reggelink volt, Fanni nagy-nagy örömére. 🙂 Hozzávalók: 65 dkg búzadara0,5 dl zabtej—adagonként 1 ek. karobos, xilites mogorókrém2-3 szem füge Elkészítés: A növényi tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát és sűrűre főzzük. Egy tálkát megkenünk vízzel, Beleteszünk két kanál tejbegrízt, erre helyezünk egy ek. mogyorókrémet, majd

Tovább olvasom »

Téli vitaminsaláta – kurkumás napraforgótejföllel

Hozzávalók: 1/2 lilakáposzta2 paradicsom1 kaliforniai paprika1 lilahagyma10 dkg Violife mozarella sajt—1 csésze napraforgómaghimalaya só1 citrom leve2 gerezd fokhagyma1 kevés víz2 tk. kurkuma Elkészítés: A lilakáposztát lereszeljük, a paradicsomot felvágjuk, a sajtot felkockázzuk, a paprikát julien-re vágjuk. A napraforgómagot beáztatjuk, majd turmixba tesszük, hozzáadjuk a vizet, és krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint

Tovább olvasom »

„Sajtkrémes”-zöldséges provance-i lepénykék (pissaladiere)

Ez a csemege eredetileg Fanninak készült vacsorára, hogy az ebédről megmaradt finom, pirított zöldségeket felhasználjam. Aztán végülis mindhárman ettünk belőle…:-)  Még amikor Franciaországban laktam, akkor ettem hasonlót egy étteremben. Receptet nem tudtam, de ami kisült, hasonlított az ott evetthez :- ) Dél.-Franciaországban egyébként ez olyan eledel, mint olaszoknál a pizza. 

Tovább olvasom »

Mogyorókrémes zabkásával töltött alma

Ez az étel még karácsonyról maradt. Helyesebben fogalmazva nem az étel, hanem az arról készült fotó. 🙂 Az a jó benne, hogy gyorsan elkészíthető, ehető reggelire, egy kiadós leves után ebédre, de vacsorára is. Egészséges és nagyon finom! 🙂 Lássuk is a receptet: Hozzávalók: 25 dkg zabpehely2 dl zabtej1 csipet

Tovább olvasom »

Csicseriborsókrémes tészta

Nagyon egyszerű, mégis különleges egytálétel. Nem makarónitészta illik hozzá, de most ez volt itthon 🙂 Ezzel is finom volt, de mondjuk egy kevésbé olaszos ételre hajazó tésztával autentikusabb lett volna 🙂  Hozzávalók: 15 dkg csicseriborsó 4 gerezd fokhagyma 3 ek. olívaolaj  2 dl szójadresszing  római kömény – ízlés szerint koriander

Tovább olvasom »

Mákos-almás kavart (vegán)

Igazán finom, könnyű és egészséges sütemény. És gyorsan el is készül. Kell ennél több? 🙂 Hozzávalók: 2 tk. szódabikarbóna10 dkg liszt10 dkg mák2 db közepes alma10 dkg barna cukor1 ek. darált lenmag2,5 dl szójajoghurt1 dl 4 szűz olaj mix1 citrom héja Elkészítés: A darált mákot, a lisztet, cukrot, lenmagpelyhet összekeverjük.

Tovább olvasom »

Spenótos-csicseriborsós, növényi sajtos polenta

Ez a finomság uzsonnára készült, mert Fanni nagyon szereti a kukoricadarát, a spenótot és a csicserit is. Így most egyszerre fogyaszthatta mindezt. 🙂 Hozzávalók: 4 dl víz2 dl kukoricadarasó, bio levespor és ételízesítő – ízlés szerint10 dkg Violife mozarellás növényi sajt—1 csomag spenót2 dl Sojade szójadresszingsó,3 gerezd fokhagyma—5 dkg csicseriborsó Elkészítés:

Tovább olvasom »