magdireceptek

Granola – kókuszkockával és áfonyával

Finom, egészséges és tartalmas reggeli. 

Hozzávalók:
40 dkg zabpehely
15 dkg felvágott dió vagy mandula
20 dkg aszalt vörösáfonya / fekete áfonya
15 dkg méz
0,5 dl 4 szűz olajmix (napraforgó olaj)

Hozzávalók: 

A zabpelyhet, a kukoricapelyhet, összekeverjük egy nagy tálban. Hozzámérjük az olajat, majd a mézet is. Keverjük alaposan össze. Egy sütőbe sütőpapírt teszünk, és erre öntsük ki a masszát. 160 fokos, előmelegített sütőbe tesszük, és 15-20 percig sütjük. Ez idő alatt daraboljuk fel a diót vagy mandulát, az aszalt gyümölcsöket. Ezeket ekkor adjuk hozzá a müzlihez, majd forgassuk át, és rakjuk vissza sülni, még 5 percig, közben figyeljük, mert könnyen leéghet. 

Ezeket olvastad már?

Medvehagymás lencsepástétom

vega_pokemontrainer4000

Avagy mit kenjen a vegán a kenyérre, tavasszal, de hideg időben? 🙂 Hozzávalók: 20 dkg lencse1 fej vöröshagyma2-3 gerezdfokhagyma 1...

Blogajánló

vega_pokemontrainer4000

Nővérkém is blogírásra adta fejét-  az ő specialitása, hogy főképp vegán táplálkozást folytat, azonban nem csak ő, hanem közel 2...

Csupaszilvás vegán linzer-tallér

vega_pokemontrainer4000

Ismét lila, maradékokat felhasználó, könnyű nyári sütemény, kb. 15 perc az előkészítés, 15 perc a sütés.  Hozzávalók:50 dkg liszt (fele...