magdireceptek

Fanni kedvenc bucija

Egyik nap eszembe jutott, hogy régen készítettem zsemlét. Gyorsan kitaláltam egy receptet és azóta negyedszerre sütöm, nekünk „bejön”. Fanni egy egészet megeszik esténként. Huhh, nagy étvágya van a kislányunknak. 🙂 A zsemlében az újszerű, hogy a észtájába is kerül szójajoghurt, ill. a tetejét is azzal kenem meg, így teljesen olyan, mintha tojással lenne kenve. 


Hozzávalók:

25 dkg finomliszt
25 dkg teljes őrlésű liszt
5 ek. puffasztott amarántmag (elhagyható)
5 ek. búzakorpa (elhagyható)
2 ek. burgonyapehely (elhagyható)
1 ek. szójajoghurt
kb. 3 dl víz
1 ek gyümölcscukor
2,5 dkg élesztő
só – ízlés szerint

2 ek. szójajoghurt
só, fokhagymagranulátum – ízlés szerint
szezámmag

Elkészítés:

A liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a korpát, amarántmagot,  a szójajoghurtot. Az élesztőt 1 dl cukros vízben felfuttatjuk, majd hozzáadjuk a lisztekhez. A többi vizet hozzáadagoljuk és  félkemény tésztát gyúrunk. 30 percet meleg helyen kelesztjük, majd egy olajjal kikent tepsibe zsemléket / kifliket / bucikat formázunk. Lekenjük az előzetesen összekevert „krémmel”, majd a tepsiben is 15-20 percet állni hagyjuk. 180 fokon kb. 30 perc alatt kisütjük.  

Ezeket olvastad már?

Mákos hajdinasült szilvasziruppal

Reggeli csemege 🙂 Hozzávalók: 40 dkg hajdina 3 l növényi tej  1 citrom héja vaníliapor v. vaníliás cukor kb. 10...

Diós-szejtános-növényi sajtos hajdinafasírt

Újabb felhasználási lehetősége a szejtánnak és ennek a különleges növényi sajtnak. 🙂 Ezúttal a szejtán lesz a kötőanyag, azaz tojáspótló. Hozzávalók: 20 dkg...