magdireceptek

Narancsos-mákos kölespuding

Hozzávalók:

50 dkg köles
½ liter rizstej
25 dkg kék mák, darálva
 vanília, 1 bio narancs héja, rizsszirup – ízlés szerint

Elkészítés:

A vizet feltesszük főni.  Amikor forr, beletesszük a kölest, és fedő alatt 3 percig forraljuk. Ezt követően lezárjuk, és konyharuhával alaposan beborítva kb. 1 órát „dunsztban tartjuk”. (Így szép, pergő lesz a kölesünk). Közben megdaráljuk a mákot, narancshéjat reszelünk. A kölesbe belekeverjük a kék mákot, vaníliaport, mézet, narancshéjat és az egészet botmixerrel puding állagúvá mixeljük. Friss gyümölcsökkel díszítjük és fogyasztjuk. 

Ezeket olvastad már?

Barackos-vaníliás-mandulás lepény kardamommal

Ezt a lepényreceptet nemrég kaptam, amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom. Bármilyen gyümölccsel kipróbálható.  Hozzávalók: 15 ek. finomliszt15 ek. teljes kiőrlésű...

A legtutibb répafasírt :)

Tegnap répafasírtot is készítettem, ebédre is, ill. szendvicsbe (hamburgernek:) A legegyszerűbb, legolcsóbb fasírtról van szó, főleg, ha a sárgarépát mi...

Kókuszolajos sütőtök krémleves

Sokféleképp készülhet ez a finom leves, nekünk ez a kedvenc ízkombinációnk.  Hozzávalók: 80 dkg sütőtök2 közepes burgonya2 ek. kókuszolaj 1 fej...