magdireceptek

Vegán mákos császármorzsa



Nagy kedvenc, új köntösben 🙂

Hozzávalók:

3 ek. kukoricaliszt
3 ek. zabpehelyliszt 
2 ek. rétesliszt
4 ek. nyírfacukor / gyümölcscukor
4 ek. zabitalpor
2-3 dl víz
6 ek. darált mák 
6 ek. olaj 
1 citrom héja
mazsola – ízlés szerint

kókuszzsír

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit simára keverjük (tejpor+ víz helyett használhatunk kész növényi tejet is), és 30 percet hagyjuk állni. Kerámia vagy teflonserpenyőbe teszünk 2 ek. kókuszzsírt, és erre öntjük a masszát, fakanál segítségével keverjük-forgatjuk-daraboljuk. Akkor készül el, amikor teljesen megfőtt-átsült a tészta. Porcukorral, lekvárral  vagy szirupokkal tálaljuk.

Ezeket olvastad már?

Kardamomos-karobos csigák

Ma gabonakávé és szőlő kíséretében ezt reggeliztük. Tulajdonképp tegnap este sütöttem kenyeret ugyanebből a tésztából, ill. virslis rudakat és ilyen...

Három a magyar igazság :)

Ma háromfajta tökféléből készült főzelék: csillagtököt, főzőtököt és cukkinit reszeltem, majd vízen hagymát pároltam, rádobtam egy paradicsomot is. Ebbe tettem...

Vega-Farm finomságok

Írtam már nektek a Vega-Farm termékeiről, de most – húsvét közeledtével – ismét szeretném ajánlani nektek ezeket a finomságokat.  Már...