magdireceptek

Mediterrán szejtánsült

Azért szeretjük a búzahúst, mert a szánk íze szerint alakítható. Mivel múltkor főzőkörre készítettem egy nagy adaggal, eltettem -bepácolva- egy pár szeletet, ínségesebb időkre. 🙂 Ha készen van a búzahús, 5-10 perc alatt (a körettől függően) finom ebédet készíthetünk. 

Hozzávalók:

8 szelet bepácolt búzahús (receptjét ld. itt)
2 ek. pesto
2-3 tk. mediterrán fűszerkeverék
8 szem olajbogyó
kevés citromlé
2 ek. kókuszzsír

bulgur

Elkészítés:

A bepácolt búzahúsokat megkenjük egy kevés pesto-val, megszórjuk a fűszerkeverékkel, és kókuszsírral kikent tepsibe tesszük. 2-3 percet sütjük mindkét oldalukat, majd meglocsoljuk ízlés szerinti citromlével. Olajbogyóval ízesített bulgurral, párolt brokkolival, nagy adag salátával tálaljuk.

TIPP: a páclében mst ez volt: olaj + ugyanannyi víz, ill. fele annyi szójaszósz, paprikakrém, fokhagyma. 

Ezeket olvastad már?

Fanni 3 hónapos

Kislányunk egyre többet mosolyog, kacag és gügyög. Jó látni ezt a fejlődést 🙂 A hasa kevésbé fáj – köszönöm a...

Téli saláta

Hasonló recept és fotó található A tél ízei szakácskönyvben is:) Sajnos a megfázás és felfázás tünetei jelentkeznek nálam. Így ma...