Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Nyári padlizsános sült

Hosszú idő után visszakerült hozzánk a kölcsönadott fényképezőgép!! Így ismét jelentkezünk egy finomsággal. Nagyon finom padlizsánt és paradicsomot kaptunk rokonainktól, így ezekből az alapanyagokból készült egy sütőben sült finomság, mellé kesudiótejfölt és rizst ettünk. Hozzávalók: 1 nagyobb padlizsán1 nagyobb paradicsom10 dkg tofu (füstölt)5 gerezd fokhagymabio levespor és ételízesítő – ízlés

Tovább olvasom »

Betegségemről még pár szó

Nagyon köszönöm azt a sok kedves üzenetet, levelet és kérdést is, amit tőletek kaptam a betegségemről szóló bejegyzés után. Úgy érzem, ezért tartozom nektek egy „állapotközléssel”: a 3 hónapos gyógyszeres terápiám lejárt…. Azonban egy újabb 3 hónapos kezelés vár rám. Ugyanis a vírusszám nullára csökkent, de sajnos van esély a

Tovább olvasom »

Kedvezményes áru finomságok 🙂

Nem is olyan régen fedeztük fel a Provega-Trend Kft-t, először az általuk forgalmazott virsliket, majd egyéb húspótló termékeiket (tofu, szójafelvágottak, párizsik) fogyasztottuk először. Aztán találkoztunk a gyümölcscukros, teljes őrlésű vegán kekszekkel, és a rendkívül finom pástétomokkal. Honlapukra ellátogatva láttuk, hogy más egészséges finomságokat is terjesztenek. El is terveztük, hogy a

Tovább olvasom »

Befőzés tartósítószer-és cukormentesen

Érnek a finom eprek, lassan itt a cseresznye, meggy, indulhat a befőzés! Ehhez adok tippeket. Mi idén a Naturpiac jóvoltából stevia-val és gyümölcscukorral tesszük el a gyümölcsöket. 🙂  Hogyan főzzünk be – tartósítószer nélkül?   – Szedjünk össze különböző űrtartalmú üvegeket és a hozzájuk tartozó csavaros tetőket. Ellenőrizzük, nem rozsdásodik-e a

Tovább olvasom »

Tejszínes-brokkolis spagetti (vegán)

Egyik nagy kedvencünk, mindhármunknak. Egyszerű, gyors és nagyon finom. 🙂  Hozzávalók: 1 fej brokkoli10 dkg füstölt tofu3-4 dl növényi tejszín1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymahimalaya sóételízesítő mix (sómentes)(vegeta)kevés szerecsendió1/2 csokor petrezselyem2 ek. olívaolaj (napraforgó olaj)1/2 kg spagetti tészta Elkészítés: A tésztát kifőzzük, leszűrjük és lefedve félretesszük. A hagymát apróra vágjuk és

Tovább olvasom »

Zöldségpástétom

Nagyon régen töltöttem fel pástétom receptet. Pedig minden nap kenünk valamit a kenyérre:-). Ez a gyermekek nagy kedvence lesz, hiszen van benne minden, amit szeretnek. legalábbis Fanni. 🙂  Hozzávalók: 1 nagyobb burgonya1 közepes sárgarépa1/2 kisebb karalábé1 kis szelet zeller1 gerezd fokhagyma1/2 fej vöröshagyma1/2 csokor petrezselyembio levespor és ételízesítő (vegeta)- ízlés

Tovább olvasom »

Kesudió palacsinta

Palacsinta, ami gluténmentes, habkönnyű és nagyon finom! A kesudiót és a rizslisztet szintén a Naturpiactól kaptuk. Hozzávalók: 12 dkg kesudió1 bögre (2,5 dl) rizsliszt1 ek. méz2 ek. stevia porkb. 2 csésze víz1,5 csipet só1 ek. kókuszzsír1 tk. kurkuma Elkészítés: A hozzávalókat kelyhes mixerbe tesszük (először a kesudiót, majd a vizet,

Tovább olvasom »

Sárgaborsólisztes „tócsni”

Hihetetlenül gyorsan elkészül és nagy kedvenc lesz. A sárgaborsólisztet szintén a Naturpiac jóvoltából használhattuk. Fanni tízóraira általában 2-3 darabot eltüntet belőle.  Hozzávalók: 10 ek. sárgaborsóliszt  1 nagyobb sárgarépa 1 közepes salátacukkini 1 fej újhagyma 1/2 tv paprika 1 gerezd fokhagyma 1/2 csokor petrezselyem  só – ízlés szerint víz- amennyit felvesz 

Tovább olvasom »

Sárgarépa-csicseriborsó fasírt

Ma petrezselymes újkrumplit készítettem rántott brokkolival, cukkinivel, salátával. De Fanni mostanában nem szereti a rántottakat (vagyis ha belegondolok, soha nem is szerette:-), így neki gyorsan odatettem főni egy kis répát, ill. volt főzve csicseri, így ebből készült pikk-pakk finom fasírt.  Hozzávalók: 2 közepes sárgarépa 10 dkg csicseriborsó 10 dkg zabpehely

Tovább olvasom »