magdireceptek

Szedres nudli mandulatejszínnel

Fannink mindene a „heder”, azaz szeder. A piacon minden héten többször is veszünk 1-1 dobozzal, és mivel a kis kulacsa mindig nálunk van, megmossuk a finom gyümölcsszemeket és ott azonnal meg is eszi az egészet.

Hozzávalók:

40 dkg főtt krumpli
10 dkg zabliszt
10 dkg durumliszt
1/2 kg finomliszt
kevés víz (amennyit felvesz)
1 csipet só

20 dkg morzsa
1 bögre darált mandula
½ kg feketeszeder
30 dkg héj nélküli mandula
0,5-1 liter víz
5-8 evőkanál agavé szirup
1 rúd vanília
Elkészítés
A krumplit héjában megfőzzük és lehűtjük. Ezután meghámozzuk és krumplinyomóval alaposan összetörjük. Ehhez keverjük hozzá a liszteket, egy csipet sót, és kevés vizet, amennyit felvesz a tészta. Inkább kemény, mint lágy tésztát kell kapnunk. Eközben sós vizet teszünk fel forrni. Lisztezett deszkán a tésztát beleszaggatjuk a forrásban levő vízbe. 5-8 percig főzzük, majd hideg vízzel meglocsolva leszűrjük.  Eközben a morzsát, barna cukrot és a mandulát zsiradék nélküli serpenyőben megpirítjuk. A kifőtt, leszűrt nudlikat ebbe forgatjuk bele. A mandulatejszínhez turmixoljuk el a mandulát, szirupot, vizet. Ezzel tálalás előtt locsoljuk meg a nudlikat

Ezeket olvastad már?

Mustáros-füstölt tofus batyu

vega_pokemontrainer4000

Nagyon finom kelt tésztás „csemege”, mi most egy krémleves betéteként ettük.  Hozzávalók: 25 dkg füstölt tofu6 ek. ecet nélküli mustár—45...

Vegán ribizlis-vaníliás szelet

vega_pokemontrainer4000

Ezt a sütit még múlt héten készítettem, miután kaptunk egy óriási tál ribizlit Gábortól, aki közelünkben lakik, és a kertjében...

Új blog

vega_pokemontrainer4000

A kép 2007-ben készült, Békés megyében, férjem szüleinél  Kedves blogolvasó! 🙂  Többen kértétek, hogy a mindennapi egészséges ételeink receptjét osszam meg...