magdireceptek

Mandulalisztes keksz

Ez a keksz nem is keksz, mert finom puha, „habos” és tulajdonképp olyan, mintha marcipánt csemegéznénk. Nagyszerű. Ma kb. 5 perc szabadidőm volt, ennyi elég az összeállításához. A sütés közben pedig már végezhetjük a dolgainkat. 🙂 

Hozzávalók:
2 bögre mandulaliszt
1 bögre kókusz
kb. 4 ek. kókuszzsír 
10 dkg eritritol
kb. 1 dl víz 
meggy
Elkészítés:
Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, majd hozzáadjuk a nedveseket. Ezután amennyiben még szükséges, adunk hozzá vizet/mandulalisztet, és golyókat formálunk, majd kilapítjuk azokat. Közepébe mindegyiknek az ujjunkkal lyukat fúrunk, amibe meggyet teszünk. Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 fokon 25 perc alatt kisütjük. 

Ezeket olvastad már?

Tofukrémmel töltött paradicsom

Igazi nyári étel. Nagyon finom, tartalmas. 🙂 Hozzávalók: 6 db paradicsom1 füstölt tofu 1 sárga kápia paprika1 piros kápia paprika3 gerezd...

Egy kis őszi szünet

Egy időre eltűntünk és további türelmet kérünk. Költözünk – férjem munkája miatt- ugyanis Debrecenbe, ami nem a szomszéd település. Ráadásul...

Epres-cseresznyés tejberizs-kocka

Hmmmm:-) Tegnap voltunk Szedd magad eperben is, ill. szüleim cseresznyefáját is alaposan megkopaszítottuk. Így a reggeli kása helyett ezt a...