magdireceptek

Zabtej

Itt a rossz idő, Fanni ilyenkor örömmel kortyolgatja a nap bármely időszakában a különböző növényi tejeket. 

Hozzávalók:

10 dkg zabpehely
1,2 l víz

Elkészítés:

A vizet felforraljuk, majd beletesszük a zabot és kb. 1-1,5 órát állni hagyjuk. Összeturmixoljuk, majd átszűrjük.

TIPP: készítsünk belőle tetszőleges gyümölcs hozzáadásával gyümölcsturmixot. 🙂

Ezeket olvastad már?

Pikáns sült paprikakrém

Az ajvár igazi ínyenc pástétom, amit aztán „alapként” is felhasználhatunk, akár pörköltek vagy tésztaszószok készítésekor is.  Hozzávalók: 1 kg kápia...

Káposztás batyu

Szintén gyors sós sütemény, a maradék káposztából és élesztős leveles tésztából. Hozzávalók – 6 db-hoz: 1/2 Tante Fanny élesztős leveles...

Szójamajonézes burgonya-avokádósaláta

Nagyon szeretjük a majonézes burgonyasalátát, és erről vegánként sem kell lemondanunk!:) Hozzávalók: 0,5 kg burgonya1 nagyobb avokádó1 lila hagyma—8 dl szójadresszing2-3...