magdireceptek

Kókuszzsírban sült tepsis burgonya

Nagyon egyszerű étel, mégis sokszor elfelejtkezünk róla.

Hozzávalók:

4-5 ek. kókuszzsír
2 ek. bio levespor-és ételízesítő
2 ek. sörélesztőpehely
friss rozmaring- ízlés szerint
1 ek. fokhagymagranulátum
1 kg burgonya

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, hámozzuk, majd kókuszsírral megkent és vízzel meglocsolt tepsibe tesszük, ahol fólia alatt 200 fokon  20 percig sütjük. Ekkor levesszük a fóliát, ízesítjük a „vegetával”, rozmaringgal és 15 perc alatt ropogósra sütjük. Ekkor adjuk hozzá a fokhagymagranulátumot és a sörélesztőpelyhet, összekeverjük, és salátával tálaljuk. 

Ezeket olvastad már?

Vegán Bounty szelet

vega_pokemontrainer4000

Teljesen „véletlen” jött ennek a süteménynek az ötlete (recepteket próbáltam ki, és összevontam két süteményt), és nagyon finom lett, fel...

Ismét saláta: spenót-pritaminpaprika

vega_pokemontrainer4000

Ismét saláta a karácsonyi „habzsi-dőzsi” után.:-) Hozzávalók: 15 dkg friss spenótlevél1 kaliforniai paprika4 ek. Alpro Yofu1/2 citrom leve1 csokor metélőhagyma2...

Rebarbarás vegán jégkrém

Magdi

Itt a jó idő (legalábbis még ma igen, utána állítólag lehűlés következik), így hoztam is egy egyszerű jégkrém receptet. Hozzávalók:...