Blog

A Magdireceptek blogot 10 éve hoztam létre. Itt megtalálhatod az eddigi bejegyzéseimet. 
 

Receptjeim

A 10 éve írt blogomban vegán ételek receptjeit találod, és mivel férjem és engem is nagyon érdekel a fotózás, szép képekkel egészítjük ki azokat. A receptek között keresés alapján találhatsz reggeli ételeket, pástétomokat, fasírtokat, salátákat, leveseket, főételeket, pékárukat és süteményeket is. De összeállíthatod a napi menüdet alapanyag kereső segítségével is.

Pizza padlizsánnal és bazsalikom-pesto-val

Szinte bármit tehetünk a vega pizzánk tetejére: bármilyen zöldség, grillezett zöldség, gomba, tofu, virsli, gabonakolbász, növényi felvágott kerülhet az alap pizzaszószra, a növényi sajt alá. Ezúttal a pizzatésztát csak pizzakrémmel kentem le, nem tettem rá egyéb feltétet és majdnem készre sütöttem, ekkor került rá növényi sajt is, majd, miután kivettem

Tovább olvasom »

Kókuszjoghurtos pohárkrém

A gyerekeink nagyon szeretik a gyümölcsöket, a joghurtot, de a müzlivel hadilábon állnak. A bolti cukrozott müzliket nem is adnám nekik, de a Most tiéd a konyha! írásakor a könyvben hirdetett egy szuper cég, a Mendula, akik mennyei granolákat gyártanak, rengeteg ízben. Ezek gluténmetes, cukormentes, vegán termékek. És ez nekik

Tovább olvasom »

Vegán mozzarella

A mozzarella sajt nagy kedvecem volt régebben, most egy facebook bejegyzés alapján elkészítettem a vegán verzióját: Hozzávalók: 240 g cukormentes kókuszjoghurt  130 g kesudió 2 g sörélesztőpehely 240 g víz 1,5 tk. só  1 ek. (6 g) agar-agar -3 ek. (25 g) tápióka keményítő -frissen facsart citromlé ízlés szerint Elkészítés:

Tovább olvasom »

Padlizsánkrém

Nagyon szeretjük a padlizsánt, akár raguban, akár rántva, fokhagymával összesütve, vagy fasírtként feldolgozva, rakott ételekbe téve. De pástétomként is nagy kedvencünk. Hoozávalók: 2 db padlizsán 1 kisebb fej lilahagyma só, fokhagyma – ízlés szerint 4 ek. majonéz (növényi) Elkészítés: A padlizsánt megmossuk, villával megszurkáljuk és olajjal kikent tepsibe téve kb.

Tovább olvasom »

Vegán croissant

A croissant nagy kedvence a gyermekeknek, ezért nagyon megörültem, amikor az egyik kedvenc vegán séfem, Kovács Zoltán vegán croissant receptet osztott meg Youtube csatornáján. Hozzávalók 8-10 db-hoz: 35 dkg liszt-(tönköly vagy királybúza) 1 ek sikérpor (elhagyható) 25 dkg margarin 15 dkg víz 3 dkg barnacukor 1,5 dkg élesztő 8 g

Tovább olvasom »

Mesés jégkrémek vegánoknak (is)

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de a mi kisfiúnk, Gergő egész évben tudna jégkrémet vagy fagylaltot enni desszertként. Így viszonylag hamar kifejlesztettem egészséges jégkrémeket, amiket otthon el tudok készíteni; nem tartalmaznak cukrot, tejterméket vagy más, olyan összetevőt, aminek nem feltétlenül örülök. Azonban ezek nagyon hamar elfogynak vagy többször előfordul,

Tovább olvasom »

Paprikás krumpli gazdagon

2 kg burgonya 1 fej vöröshagyma 1 db paprika és paradicsom 1 kis kanál pirospaprika kb. 2 ek. olaj Só, vegamix (vegeta) 1 mk. őrölt kömény 1 kk. paradicsompüré gabonakolbász – igény szerint 1 csomag szójavirsli Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk és tetszés szerinti alakúra vágjuk. A paradicsomot és paprikát megmossuk,

Tovább olvasom »

Hideg saláta forró napokra

Hozzávalók: 1/4 fej fejeskáposzta 2 sárgarépa 4-5 db kovászos uborka 1 fej vöröshagyma 2 doboz Vegaföl 8 ek. tojás nélküli majonéz só, cukor – ízlés szerint Elkészítés: A hozzávaló zöldségek közül a sárgarépát, hagymát meghámozzuk, vékony csíkokra szeljük. A káposztát lereszeljük, uborkát felvágjuk. Egy másik tálban elkészítjük az öntetet: összekeverjük

Tovább olvasom »

Lencsekenyér

Hozzávalók: 30 dkg lencse egy éjszakára beáztatva, 10 dkg zabpehely 6 ek. napraforgómag / tökmag 3 ek. utifűmaghéj, 1-2 kanál almaecet, 1 kk szódabikarbóna, 1 kk só. 320 ml víz Elkészítés: A lencsét leszűrjük és a megadott víz felével aprítógépben pépesítjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót és tetszőlegesen egy vagy két

Tovább olvasom »