magdireceptek

Vegán, glutén-cukormentes amerikai palacsinta

Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt.

Hozzávalók:

1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)

1 ek. sütőpor

1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)

2 ek. olaj

1/4 kávéskanál só

vanília aroma

Öntethez: natúr kókuszjoghurt, Zero vaníliás cukor (eritrit+vanília); feketeribizli

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összekeverünk és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük (a gyümölcs negyedét összebotmixereztem és ezt is belekevertem a joghurtba) rácsorgatjuk-szórjuk és már fogyaszthatjuk is.

Keverjetek hozzá bátran bármilyen olajos magvat, apróra darabolva vagy összedarálva; megszórhatjuk a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Félig tél, félig tavasz reggelire :)

Azért csak félig tavasz, mert még nincs friss idénygyümölcs, „csak” kompóttal készült a rétegezett reggeli 🙂 Egyrészt az ebédhez is...

Vegán amerikai káposztasaláta

Egy-két hónapja kedves ismerőseinknél jártunk vendégségben és nagyon finom pitát ettünk, rizstejszínből készült vegán majonézzel locsoltuk meg benne a falafel...

Kókuszos keksz (vegán)

Megint készítettem egy tepsi női szeszélyt, a szombati vendégeink számára, és kimaradt egy kevés tészta, amelyet kókusszal és Alpro növényi...