magdireceptek

Vegán, glutén-cukormentes amerikai palacsinta

Régóta ígérem nektek ezt a „mindenmentes” amerikai palacsinta-csodát, de nagyon sok pályázatírói határidőm volt, most van csupán egy kis időm begépelni a receptet, a következő, december közepi leadási hullám előtt.

Hozzávalók:

1 csésze gluténmentes liszt (én tettem bele: gluténmentes zablisztet, barna rizslisztet, mandulalisztet, köleslisztet, de használható bármilyen boltban kapható lisztkeverék is)

1 ek. sütőpor

1 csésze növényi tej (nálam most rizstej)

2 ek. olaj

1/4 kávéskanál só

vanília aroma

Öntethez: natúr kókuszjoghurt, Zero vaníliás cukor (eritrit+vanília); feketeribizli

Elkészítés:

Nagyon egyszerű: mindent összekeverünk és kókuszolajjal kikent serpenyőben kisütjük. Az öntet hozzávalóit is összekeverjük (a gyümölcs negyedét összebotmixereztem és ezt is belekevertem a joghurtba) rácsorgatjuk-szórjuk és már fogyaszthatjuk is.

Keverjetek hozzá bátran bármilyen olajos magvat, apróra darabolva vagy összedarálva; megszórhatjuk a tetejét.

Ezeket olvastad már?

Még a télre emlékezve: ismét flódni

Amikor férjem családjánál vagyunk hosszabb időre, akkor szinte mindig sütök flódnit, mert nagy kedvenc, gyorsan elfogy.  A receptről már itt...

„10-es pizza” – búzaliszt nélkül

Nem volt kedvünk ismét tésztás pizzát enni, ezért készült ez a búzaliszt-mentes változat. Azért 10-es, mert szinte mindenből 10 dkg...