magdireceptek

Tepsis krumpli – egy kis csavarral

Férjem nagyon szereti a tepsiben sült krumplit, ha kedveskedni szeretnék neki valamilyen étellel, akkor azt nyugodtan készíthetek. Ez e tepsis krumpli még ropogósabb, mint az eddig készítettetek. A titok pedig a receptben elolvasható 😉

Hozzávalók:

1 kg burgonya

1 tk. szódabikarbóna

só, rozmaring

1 kisebb fej fokhagyma

kb. 1 dl kókuszolaj / napraforgó olaj

kb. 2 l víz

Elkészítés:

Ez egy „sima” tepsis krumpli, egyetlen apró csavarral. A burgonyákat alaposan megmossuk és héjastul kockákra vágjuk. Eközben vizet rakunk fel főni és amikor forr, beleszórunk 1 tk. -nyi szódabikarbónát; és a kockákra vágott krumplikat. Kb. 5-7 percig főzzük, majd egy lyukacsos kiszedő segítségével kivesszük és a vízt lecsöpögtetve tepsibe tesszük.. Miközben a víz forr, a kókuszzsírt egy serpenyőben összesütjük az egész fokhagymával és egy friss szál rozmaringgal. A tepsiben lévő krumplira ezt az olajat öntjük rá és még 180 fokon aranybarnára sütjük. Én szoktam tofut is belesütni, ezt a sütés utolsó 10 percében adom hozzá.

Ezeket olvastad már?

Tökmaglisztes répa-tofufasírt

Ma nagyon kevés időm volt főzni, így előfőzött barnarizst főztem ki, amelybe belekevertem aprított petrezselymzöldet és borsót, és miközben főtt...

Vegán sütőtökös pite

Ma vendégségben voltunk és olyan finom sütőtököt ettünk, hogy én alig bírtam abbahagyni. És közben bevillant, hogy még nem osztottam...