magdireceptek

Répás szójafasírt

Hozzávalók:

15 dkg szójagranulátum

2 db sárgarépa reszelve

1 dl forró víz

3-4 ek. szójaszósz

1 fej vöröshagyma

1 csokor petrezselyem

3 gerezd fokhagyma

pirospaprika, fűszerkömény, vegeta – ízlés szerint

3 tojás helyettesítésére: 3 ek. darált lenmag, 3 ek. vízben elkeverve

4 ek. zsemlemorzsa

Elkészítés:

Ez egy Zé-féle recept, egy kicsit bővítve és vegánosítva. A szójagranulátumot egy tálba öntjük, meglocsoljuk a forró vízzel és szójaszósszal, majd alaposan összekeverjük. Ha a víz nem lenne elég, nyugodtan adhatunk még hozzá, a lényeg, hogy kellően szaftos legyen, de ne legyen túl tocsogós. Kb. 15 percet állni hagyjuk szójás alapot, majd összekeverjük a reszelt sárgarépávalm, pirospaprikával, a finomra vágott hagymával és belereszelt fokhagymával, hozzászórjuk a felaprított petrezselymet, hozzákeverjük a vízzel kikevert lenmagőrleményt (ez fogja összetartani), ízesítjük sóval, vegetával, majd alaposan összekeverjük. Az állagát a zsemlemorzsa hozzáadásával alakíthatjuk, ha kevés lenne, tehettek még hozzá. A masszát félretesszük, és állni hagyjuk 10-15 percig. Közben megformázzuk a fasírtokat, és sütőpapírral borított tepsin, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Ezeket olvastad már?

Mediterrán tésztasaláta

Magdi

A tésztát általában főételnek szoktuk készíteni, mi is szeretjük (főleg a gyerekek :-D) a milánói makarónit, bármilyen vegán pörkölttel (szója,...

Pirított zöldbab saláta

vega_pokemontrainer4000

Ismét saláta recept. De mikor máskor, ha nem nyáron. Hozzávalók: 20 dkg zöldbab2 nagyobb paradicsom1 lilahagyma2 dl Dr vegán Oetker...

Mediterrán paradicsomleves

Magdi

Paradicsomleves, egy kis csavarral. Hozzávalók: 30 dkg darabos paradicsomkonzerv 0,5 db kaliforniai paprika 1 szár szárzeller 3 ek. olívaolaj 2 gerezd fokhagyma...