magdireceptek

Vegán, cukormentes hókifli

Itt a december és az első, Facebook-on megígért recept is: a hókifli. Egyszerűen, gyorsan elkészül, mi szeretjük szilvalekvárral, de mákkal és dióval töltve is.

Hozzávalók: 

40 dkg liszt (ebből lehet 15 dkg teljes kiőrlésű liszt)

25 dkg növényi margarin 

2 dl Dr. Oetker növényi tejföl 

1 bio citrom héja 

3 csomag eritrites vagy nyírfacukros vaníliás „cukor”

1 csipet só

Töltelékhez:

20 dkg mák + kb.1,5 dl növényi tej

20 dkg dió  + kb.1,5 dl növényi tej

citromhéj, eritrit/nyírfacukor – ízlés szerint

szilvalekvár 

Forgatáshoz:

15 dkg vaníliás nyírfacukor vagy eritrites nyírfacukor – porcukorrá darálva

Elkészítés:

Nagyobb tálban összekeverjük a lisztet és a sót, majd összegyúrjuk a szobahőmérsékletű növényi margarinnal, végül hozzáadjuk a növényi tejfölt és a citromhéjat is. Addig gyúrjuk,  amíg fényes, puha cipó nem lesz a tésztából. Amennyiben ragad, adjunk hozzá egy kis lisztet. Hűtőbe téve, letakarva pihentessük néhány órát, vagy én előző este be szoktam gyúrni és másnap pár pillanat alatt el is készül. A tölteléket így készítjük: a megdarált diót/mákot meglocsoljuk a felforralt növényi tejjel és ízlés szerint ízesítjük. Arra ügyeljünk, hogy jó kemény legyen a töltelék.  
A pihentetett cipót  gyúródeszkán  vékonyra nyújtjuk, és üvegpohárral vagy óriás pogácsaszaggatóval kiszúrjuk.  A tésztákra kanalazunk a töltelékből, félbe hajtjuk és kifliket formázunk.  Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. negyed óráig sütjük, de nézzük folyamatosan, mert könnyen megég. 
A kisült kifliket még melegen – előzetesen kávédarálón előkészített vaníliás nyírfacukros porcukorba forgatjuk, majd ha kihűltek, ismét megforgatjuk benne.

Ezeket olvastad már?

Vegán sushi

Nem vagyunk nagy sushi rajongók, de szerettem volna Fanninak megmutatni, mi is ez…Hát, kicsipegette a rizst belőle….és azt mondta, hogy...

Kapható a legfinomabb gabonakolbász

Szeretnék mindenkinek ajánlani egy rendkívül finom gabonakolbászt. Szerintünk az országban ez a legfinomabb, és mindenféle ízfokozó, mesterséges aroma, színezék nélküli....